PREMIER LEAGUE

Premier League: Πιλότοι θα βοηθήσουν την επικοινωνία μεταξύ διαιτητών και VAR

Ο διεθνής διαιτητής Μάικλ Όλιβερ σε αγώνα της Premier League μεταξύ της Γουλβς και της Λίβερπουλ | 16 Σεπτεμβρίου 2023
Ο διεθνής διαιτητής Μάικλ Όλιβερ σε αγώνα της Premier League μεταξύ της Γουλβς και της Λίβερπουλ | 16 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Την τεχνική επικοινωνίας των πιλότων επιστρατεύουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Premier League, προκειμένου να απλοποιηθούν και να γίνουν πιο άμεσοι οι διάλογοι μεταξύ των διαιτητών εντός του αγωνιστικού χώρου και σε αυτούς που βρίσκονται στο VAR.

Τρόπους μέσα από τους οποίους θα ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα συνεννόησης που έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα στους διαιτητές και στο VAR εξετάζει η Premier League. Μία πρόταση που "έπεσε" στο τραπέζι και βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης, είναι η παροχή βοήθειας από πιλότους αεροπλάνων.

Με στόχο τη βελτίωση της ακρίβειας της γλώσσας μετά την κατακραυγή για τη χαοτική επικοινωνία μεταξύ του VAR, του βοηθού του και του εντός γηπέδου πρώτου διαιτητή στο Τότεναμ - Λίβερπουλ, που κατέληξε σε ακύρωση ενός καθαρού γκολ υπέρ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, η Premier League απευθύνθηκε σε δύο πιλότους.

Συγκεκριμένα, οι Κρις Χέβεν και Πιτ Ναταράι, έκαναν μια παρουσίαση στους αρμόδιους για τα εν λόγω θέματα διαιτησίας του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, σχετικά με τη σαφήνεια και την ακρίβεια που πρέπει να έχει η επικοινωνία μεταξύ των διαιτητών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αυτή (σ.σ επικοινωνία), θα πρέπει να περιέχει ελάχιστες συλλαβές και να αποφεύγονται εκφράσεις όπως "μπράβο, αγόρια, καλή δουλεία" και γενικά αχρείαστες λέξεις που μόνο μπέρδεμα προκαλούν.

"Οι διάλογοι πρέπει να είναι σύντομοι και άμεσοι", διαβιβάστηκε στα στελέχη της Premier League και η απλότητα της γλώσσας είναι το κλειδί για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των διαιτητών, όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της πτήσης ανάμεσα στους πιλότους.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ