PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι ομάδες θα διεξαγάγουν ψηφοφορία για την κατάργηση ή μη του VAR από τη νέα σεζόν

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Έβερτον με την Άρσεναλ για την Premier League
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Έβερτον με την Άρσεναλ για την Premier League @2024 JON SUPER/AP IMAGES

Η είσοδος της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει τα δεδομένα ωστόσο υπάρχει περίπτωση να μην αποτελεί μέρος της Premier League από τη νέα σεζόν, με τις ομάδες να αναμένεται να ψηφίσουν για την αφαίρεσή του ή μη τον Ιούνιο.

Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο είναι συνυφασμένο με το VAR που ήρθε να διορθώσει αδικίες και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των διαιτητών και των βοηθών τους, όμως δεν αποκλείεται από τη νέα σεζόν η συγκεκριμένη τεχνολογία να απουσιάζει από ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, αν όχι το κορυφαίο.

Ο λόγος για την Premier League, με την αγγλική ιστοσελίδα "Athletic" να αποκαλύπτει πως οι σύλλογοί της θα κληθούν να πάρουν θέση μέσω ψηφοφορίας για την κατάργηση ή μη του VAR από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η σχετική ψηφοφορία θα λάβει χώρα στις 6 Ιουνίου στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των ομάδων της κορυφαίας αγγλικής λίγκας, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως η ομάδα που υπέβαλε το αίτημα για την κατάργηση του VAR είναι η Γουλβς

Σημειώνεται πως για να περάσει η εισήγηση των "λύκων" απαιτείται να πάρει έγκριση από την πλειονότητα των ομάδων (το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε αλλαγή κανονισμού), κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον 14 από τις 20 συνολικά ομάδες υπέρ της πρότασης της Γουλβς, για να "αποσυρθεί" το VAR από τον κόσμο της Premier League τη νέα σεζόν.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΤΣΕΛΣΙ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΓΟΥΛΒΣ ΕΒΕΡΤΟΝ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ