PREMIER LEAGUE

Premier League: Ο Καντονά στο Hall of Fame

Ο Ερίκ Καντονά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γουίμπλεντον στον επαναληπτικό του 3ου γύρου του FA Cup 1996-1997 στο "Σέλχαστ Παρκ", Λονδίνο | Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 1997
Ο Ερίκ Καντονά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γουίμπλεντον στον επαναληπτικό του 3ου γύρου του FA Cup 1996-1997 στο "Σέλχαστ Παρκ", Λονδίνο | Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 1997 © 1997 MAX NASH/ASSOCIATED PRESS

Ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής, ο Ερίκ Καντονά, αποτελεί τη νέα προσθήκη στο Hall of Fame της Premier League.

Ο Ερίκ Καντονά αποτελεί το πιο πρόσφατο μέλος της παρέας ποδοσφαιριστών που συνθέτουν το Hall of Fame της Premier League. Ο Γάλλος βετεράνος τιμάται για την προσφορά του τόσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και σε ολόκληρο το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού για χρόνια αποτελούσε τον εμβληματικό ποδοσφαιριστή που συμβόλιζε την αλλαγή σελίδας στη χώρα.

Η Premier League σχηματίστηκε το 1992 και ο Καντονά είναι ο μοναδικός παίκτης που πανηγύρισε σερί τίτλους και πριν και μετά τη δημιουργία της. Αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν 1991-1992 από τη Λιντς, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, και τον Νοέμβριο του 1992 πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία έγραψε ιστορία.

Ο Καντονά έπαιξε σε 156 αγώνες των "παγωνιών" και των "κόκκινων διαβόλων" και σκόραρε 70 φορές στην Premier League, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα σε 5 σεζόν μέχρι τον Μάιο του 1997, όταν αποσύρθηκε από τη δράση. Ο μοναδικός τίτλος που δεν πανηγύρισε ήταν εκείνος της σεζόν 1994-1995, όταν απουσίασε στο φινάλε της λόγω της περίφημης τιμωρίας του για κλοτσιά σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας.

Ο ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ ΣΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ο 54χρονος βετεράνος αποτελεί το 3ο μέλος του Hall of Fame, που άνοιξε με την είσοδο του Τιερί Ανρί και του Άλαν Σίρερ. Ο Καντονά επελέγη από το κοινό που ψήφισε στην ιστοσελίδα της Premier League από μία λίστα 23 υποψηφίων που θα πλαισιώσουν σε πρώτη φάση τον Ανρί και τον Σίρερ. Θα ακολουθήσουν ακόμα 5 ποδοσφαιριστές, με την προϋπόθεση να έχουν αποσυρθεί απ' τη δράση μέχρι την 1η Αυγούστου 2020.

"Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος και την ίδια στιγμή δεν έχω εκπλαγεί. Φυσικά, το να αγωνιστώ στην Αγγλία ήταν ένα όνειρο. Είναι ένα όνειρο για τον καθένα να αγωνιστεί στην Premier League. Ήμουν τυχερός που αγωνίστηκα σε αυτήν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους υπέροχους παίκτες, τον υπέροχο προπονητή και τους υπέροχους φιλάθλους", δήλωσε αρχικά ο Καντονά, ο οποίος αποκάλεσε τον εαυτό του "εξαίρεση" σε σχέση με τους άλλους 5 παίκτες που θα τον ακολουθήσουν.

Photo Credits: © 1997 Max Nash/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ