PREMIER LEAGUE

Premier League: Η βαθμολογία πριν από το πρώτο φετινό ντέρμπι της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι

Premier League: Η βαθμολογία πριν από το πρώτο φετινό ντέρμπι της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι υπέταξε με 3-1 την Άστον Βίλα στο Έτιχαντ και μείωσε στους τρεις πόντους την απόσταση που τη χωρίζει από την Άρσεναλ, κάνοντας ακόμα πιο ελκυστικο το μεταξύ τους ντέρμπι την ερχόμενη Τετάρτη (15/2) στο "Έμιρεϊτς".

Η Άρσεναλ υπέπεσε σε δεύτερη διαδοχική γκέλα το βράδυ του Σαββάτου αφού έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την Μπρέντφορντ μετά από την ήττα της την περασμένη αγωνιστική στο "Γκούντισον" κόντρα στην Έβερτον (0-1), όμως η Μάντσεστερ Σίτι έμαθε από το... πάθημά της.

Μία εβδομάδα έπειτα από την ψυχρολουσία που υπέστη στο Λονδίνο, όπου έχασε με 1-0 από την Τότεναμ και απέτυχε να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επέστρεψε στις επιτυχίες και με το 3-1 επί της Άστον Βίλα δήλωσε ξανά "παρούσα" στη μάχη του τίτλου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και αυτό γιατί έφτασε στους 48 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να έχει μεν ένα παιχνίδι περισσότερο (22) σε σύγκριση με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα (21) αλλά να ξέρει πως μπορεί σε λίγα 24ωρα από τώρα να πατήσει κορυφή.

Και αυτό γιατί ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη (15/02, 21:30, Novasports Premier League, LIVE από το SPORT24) το ντέρμπι κορυφής με την Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς", που είναι το εξ αναβολής παιχνίδι των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League, με τους Λονδρέζους να έχουν την ευκαιρία να πάνε τη διαφορά στο +6 και τους γαλάζιους του Μάντσεστερ να την εκμηδενίσουν!

Σημειώνεται ότι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρυφοκοιτάζει την κορυφή μετά από το νικηφόρο πέρασμά της από το "Έλαντ Ρόουντ" (επιβλήθηκε 2-0 της Λιντς) αφού έφτασε στους 46 πόντους, πέντε λιγότερους από την Άρσεναλ, με την ομάδα του Έρικ τεν Χαχ να έχει πάντως δύο ματς περισσότερα σε σύγκριση με τους πρωτευουσιάνους.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΒΕΡΤΟΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΕΣΤΕΡ ΓΟΥΛΒΣ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ