PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Γιουνάιτεντ λύγισε την Νότιγχαμ με μεγάλη ανατροπή, ο Παλίνια σόκαρε την Άρσεναλ

Ο Καζεμίρο πανηγυρίζει μαζί με τον Μπρούνο Φερνάντες γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Νότιγχαμ | 26 Αυγούστου 2023
Ο Καζεμίρο πανηγυρίζει μαζί με τον Μπρούνο Φερνάντες γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Νότιγχαμ | 26 Αυγούστου 2023 @2023 JON SUPER/AP IMAGES

Η Νότιγχαμ σκόραρε δύο φορές στα πρώτα τέσσερα λεπτά στο "Ολντ Τράφορντ" αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε μεγάλη ανατροπή (3-2) για να κάνει το "2 στα 2" εντός έδρας στη φετινή Premier League. Πρώτη απώλεια βαθμών για την Άρσεναλ, η οποία υποχρεώθηκε σε 2-2 στο "Έμιρεϊτς" κόντρα στην Φούλαμ.

Το σαββατιάτικο απογευματινό μενού της Premier League ήταν απίστευτα συναρπαστικό και εξόχως χορταστικό, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να έχουν φαινομενικά εύκολο έργο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής υποδεχόμενες τις Νότιγχαμ και Φούλαμ αντίστοιχα αλλά στο χορτάρι να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα κόντρα στους θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους τους.

Η ομάδα του Έρικ τεν Χαχ δέχτηκε την απόλυτη ψυχρολουσία αφού βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στην πλάτη μόλις στο 4ο λεπτό και χρειάστηκε να βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα για να αποφύγει την παγίδα και να πάρει το τρίποντο (3-2) ενώ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι η Άρσεναλ πάτησε την... μπανανόφλουδα, με την Φούλαμ να προηγείται μόλις στο 1ο λεπτό και να φεύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το "Έμιρεϊτς" γράφοντας το 2-2 στο 87' αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 83'.

Όσον αφορά στα άλλα δύο ματς, η Γουλβς πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 στο "Γκούντισον" με γκολ στο 89' και κράτησε την Έβερτον στον πάτο της βαθμολογίας (3 ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές) ενώ Μπρέντφορντ και Κρίσταλ Παλας έμειναν στο 1-1 στην έδρα της πρώτης.

Σπουδαία ανατροπή για την Γιουνάιτεντ

Τα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης στο "Ολντ Τράφορντ" ήταν βγαλμένα από... κινηματογραφικό σενάριο, με την Νότιγχαμ Φόρεστ όχι απλά να προηγείται απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά να σκοράρει δις, με τον Αβονίγι να κάνει το 0-1 στο 2ο λεπτό με πλασέ και τον Μπολί να γράφει το 0-2 με κεφαλιά στο 4'.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά επί εποχής Premier League που οι κόκκινοι διάβολοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά μέσα σε τόσα λίγα λεπτά αγώνα (3' 47''), με τους γηπεδούχους να ασκούν όμως πίεση στη συνέχεια και να ξαναμπαίνουν γρήγορα στο παιχνίδι.

Αυτό έγινε στο 17' με την προβολή του Έρικσεν από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από γύρισμα του Ράσφορντ από τα αριστερά, με την ομάδα του Τεν Χαχ να αγγίζει μάλιστα την ισοφάριση στο 26' αλλά τον Καζεμίρο να... κατορθώνει να αστοχήσει στο 26', σε κεφαλιά που πήρε αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή απέναντι σε άδεια από γκολκίπερ εστία.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την Φόρεστ να κρατάει την πρωτοπορία, όμως δεν άντεξε για πολύ, με την Γιουνάιτεντ να φέρνει το ματς σε ισορροπία στο 52' με προβολή του Καζεμίρο (ασίστ Φερνάντες) και ουσιαστικά να δίνει το σύνθημα για την ολική ανατροπή.

Στο 67ο λεπτό οι ρεντς έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γουόραλ με απευθείας κόκκινη κάρτα και στο 76ο λεπτό ήρθε το 3-2, με τον Ράσφορντ να κερδίζει πέναλτι και τον Μπρούνο Φερνάντες να μη λαθεύει από την άσπρη βούλα.

Ένα εξαιρετικό σουτ του Αβονίγι λίγο πριν το φινάλε βρήκε τον Ονανά να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ, για να μείνει έτσι το προβάδισμα υπέρ της Γιουνάιτεντ μέχρι το φινάλε και να πανηγυρίσει το "2 στα 2" εντός έδρας, με την Φόρεστ στον αντίποδα να χάνει και στη δεύτερη εξόρμησή της μακριά από το "Σίτι Γκράουντ".

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ονανά, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν (46' Λίντελεφ), Μαρτίνες, Νταλότ, Καζεμίρο, Έρικσεν, Άντονι (85' ΜακΤόμινεϊ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (60' Σάντσο)
  • ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Τέρνερ, Μπολί, Γουόραλ, Μακένα (57' Νιακατέ), Οριέ, Ντανίλο (81' Ελάνγκα), Γέιτς, Άινα, Τζόνσον (70' Κουγιατέ), Αβονίγι (81' Γουντ), Γκιμπς-Γουάιτ

Ο Παλίνια στέρησε το "3 στα 3" για την Άρσεναλ

Στο "Έμιρεϊτς" οι φίλοι της Άρσεναλ πήγαν με την πεποίθηση πως η ομάδα τους ήταν έτοιμη να κάνει το "3 στα 3" που θα την κρατούσε στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως η συμπολίτισσά της, Φούλαμ, είχε διαφορετική άποψη και την εξέφρασε μόλις στο 1ο λεπτό, με τον Περέιρα να βλέπει εκτός θέσης τον Ράμσντεϊλ και να τον νικάει με άψογο πλασέ εκτός περιοχής (0-1).

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους κανονιέρηδες να έχουν 4 τελικές εντός εστίας αλλά να μη βρίσκουν δίχτυα, για να έρθει ωστόσο η έκρηξή τους στο δεύτερο μέρος. Για την ακρίβεια μέσα σε μερικά λεπτά, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάμπιο Βιέιρα, που πέρασε αλλαγή στο 56' αντί του Χάβερτς. Ο Πορτογάλος κέρδισε αρχικά πέναλτι που μετατράπηκε σε γκολ από τον Σακά (1-1) στο 70' ενώ στο 72ο λεπτό μοίρασε ασίστ στον Ενκέτια που έκανε την ανατροπή.

Στο 83' ο Μπάσεϊ άφησε τους κότατζερς με παίκτη λιγότερο αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη, όμως στο 87' ήρθε το σοκ για τους γηπεδούχους, με τον Παλίνια να γράφει το 2-2 με σουτ μέσα από την περιοχή και να χαρίζει στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα έναν πολύτιμό βαθμό, στερώντας ταυτόχρονα δύο από εκείνη του Μικέλ Αρτέτα που φέτος έχει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

  • ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Παρτέι (56' Ζιντσένκο), Γουάιτ, Σαλίμπα, Κίβιορ, Έντεγκααρντ (84' Ζορζίνιο), Ράις (90' Ζεσούς), Χάβερτς (56' Βιέιρα), Σακά, Τροσάρ (46' Ενκέτια), Μαρτινέλι
  • ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Τετέ, Ντιόπ, Μπάσεϊ, Ρόμπινσον, Λούκιτς (71' Χάρισον Ριντ), Παλίνια, Περέιρα (63' Κέρνι), Γουίλσον (71' Τραορέ), Χιμένες, Μπόμπι Ριντ (89' Ανταραμπιόγιο)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

  • Τσέλσι - Λούτον 3-0 (17' 68' Στέρλινγκ, 75' Τζάκσον)
  • Μπόρνμουθ - Τότεναμ 0-2 (17' Μάντισον, 63' Κουλουσέφσκι)
  • Μπρέντφορντ - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (18' Σκάντε / 76' Άντερσεν)
  • Άρσεναλ - Φούλαμ 2-2 (70' πεν. Σακά, 72' Ενκέτια / 1' Περέιρα, 87' Παλίνια)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νότιγχαμ 3-2 (17' Έρικσεν, 52' Καζεμίρο, 76' πεν. Φερνάντες / 2' Αβονίγι, 4' Μπολί)
  • Έβερτον - Γουλβς 0-1 (87' Κάλατζιτς)
  • Μπράιτον - Γουέστ Χαμ 1-3 (81' Γκρος / 19' Γουόρντ Πρόουζ, 58' Μπόουεν, 63' Αντόνιο)
  • 27/8 16:00 Σέφιλντ - Μάντσεστερ Σίτι
  • 27/8 16:00 Μπέρνλι - Άστον Βίλα
  • 27/8 18:30 Νιούκαστλ - Λίβερπουλ

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • 1/9 22:00 Λούτον - Γουέστ Χαμ
  • 2/9 14:30 Σέφιλντ - Έβερτον
  • 2/9 17:00 Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ
  • 2/9 17:00 Τσέλσι - Νότιγχαμ
  • 2/9 17:00 Μπέρνλι - Τότεναμ
  • 2/9 17:00 Μπρέντφορντ - Μπόρνμουθ
  • 2/9 19:30 Μπράιτον - Νιούκαστλ
  • 3/9 16:00 Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς
  • 3/9 16:00 Λίβερπουλ - Άστον Βίλα
  • 3/9 18:30 Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΡΣΕΝΑΛ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ