PREMIER LEAGUE

Premier League: Διαιτητής θα φορέσει κάμερα για πρώτη φορά στην ιστορία

Referee Jarred Gillett, left, discusses with Aston Villa's John McGinn during the English Premier League soccer match between Chelsea and Aston Villa at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Sept. 24, 2023. (AP Photo/Alastair Grant)
Referee Jarred Gillett, left, discusses with Aston Villa's John McGinn during the English Premier League soccer match between Chelsea and Aston Villa at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Sept. 24, 2023. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Ο διαιτητής,Τζάρεντ Γκίλετ, θα φορέσει κάμερα, όπου θα καταγράφει όλες του τις κινήσεις στην αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το βράδυ της Δευτέρας (6/5, 22:00) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από την Κρίσταλ Πάλας για την 36η αγωνιστική της Premier League. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με μία καινοτομία.

Ποια είναι αυτή; Ο διαιτητής του παιχνιδιού, Τζάρεντ Γκίλετ, θα φορέσει μία κάμερα, όπου θα καταγράφει όλες του τις κινήσεις, τον τρόπο που παίρνει τις αποφάσεις του και την επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές.

Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο αγγλικό πρωτάθλημα, αν και δεν θα υπάρξει LIVE μετάδοση από την συγκεκριμένη κάμερα. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί αργότερα μέσα στην χρονιά με σκοπό την "μεγαλύτερη κατανόηση και εκπαίδευση όσον αφορά στις απαιτήσεις της διαιτησίας στην Premier League".

Η Bundesliga χρησιμοποίησε την RefCam την φετινή σεζόν στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Βόλφσμπουργκ, με το υλικό να χρησιμοποιείται για ένα 26λεπτο ντοκιμαντέρ.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ