PREMIER LEAGUE

Premier League: Επιστρέφουν οι θέσεις ορθίων στα αγγλικά γήπεδα

Οι φίλαθλοι της Τσέλσι σε αγώνα της ομάδας τους
Οι φίλαθλοι της Τσέλσι σε αγώνα της ομάδας τους © 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Επιστρέφουν οι θέσεις ορθίων στα αγγλικά γήπεδα, αφού ύστερα από τις περσινές δοκιμές, η κυβέρνηση έδωσε το "πράσινο φως" για τη μονιμοποίηση του μέτρου σε Premier League και Championship.

Οι φίλαθλοι σε Premier League και Championship θα μπορούν να παρακολουθούν την αγαπημένη ομάδα τους στα όρθια, αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε το "πράσινο φως" στο μέτρο που δοκιμάστηκε στο δεύτερο μισό του 2021-2022.

Οι θέσεις ορθίων επιστρέφουν, με τις απαραίτητες προδιαγραφές και υπό αυστηρό καθεστώς ασφάλειας, με την ελπίδα η ατμόσφαιρα στα γήπεδα να γίνει πιο θερμή.

Από την αρχή της νέας σεζόν, όσες ομάδες κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές στα γήπεδά τους, θα μπορούν να προσφέρουν και θέσεις ορθίων στους φιλάθλους τους. Οι θέσεις θα καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο που θα έπιανε κι ένα κάθισμα και απαραίτητη προϋπόθεση (μεταξύ άλλων) είναι η ύπαρξης μιας μπάρας ή καγκέλων, ώστε οι όρθιοι φίλαθλοι θα μπορούν να στηρίζονται και να μην κινδυνεύουν να πέσουν μπροστά.

Οι θέσεις ορθίων είχαν απαγορευτεί έπειτα από την τραγωδία στο "Χίλσμπορο", ωστόσο οι σύλλογοι ζήτησαν την επαναφορά τους και ήδη αγώνες της Μάντσεστερ Σίτι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τσέλσι, της Τότεναμ και της Κάρντιφ την περσινή σεζόν διεξήχθησαν με όρθιους φιλάθλους.

Μπρέντφορντ, Γουλβς και ΚΠΡ αιτήθηκαν να προσφέρουν κι αυτές θέσεις ορθίων στους φιλάθλους τους και το ίδιο αναμένεται να πράξουν κι άλλοι σύλλογοι των δύο πρώτων κατηγοριών του αγγλικού πρωταθλήματος.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ