PREMIER LEAGUE

Premier League: Ανατροπή για την Λίβερπουλ με υπογραφή Τσιμίκα και Σαλάχ, απόδραση στο φινάλε για Τσέλσι

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Νόριτς στην Premier League | 19 Φεβρουαρίου 2022
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Νόριτς στην Premier League | 19 Φεβρουαρίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/ AP IMAGES

Η Νόριτς προηγήθηκε στο 48' όμως η Λίβερπουλ ήταν σαρωτική στη συνέχεια και με τον Τσιμίκα έναν εκ των πρωταγωνιστών της έφτασε στο επιβλητικό 3-1 με γκολ των Μανέ, Σαλάχ και Ντίας. Λύτρωση στο φινάλε για την Τσέλσι στην έδρα της Πάλας.

Η Λίβερπουλ πήρε φόρα και δεν σταματάει. Μετά από το 2-0 επί της Ίντερ μεσοβδόμαδα στο Μιλάνο για το Champions League, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιβλήθηκε 3-1 της Νόριτς στο Άνφιλντ με ανατροπή, για να πανηγυρίσει έτσι την πέμπτη σερί νίκη της στην Premier League και την όγδοη διαδοχική σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι κόκκινοι βρέθηκαν αρχικά με την πλάτη στον τοίχο με το γκολ του Ράσιτσα στο 48' όμως στο τελευταίο ημίωρο πετούσαν φωτιές στην επίθεση και πέτυχαν τρία γκολ με τους Σαντιό Μανέ, Μοχάμεντ Σαλάχ και Λουίς Ντίας, για να φτάσουν σε μία δίκαιη επικράτηση που τους διατηρεί σε τροχιά κορυφής.

Καθοριστική συμβολή στο τρίποντο της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ είχε ο Κώστας Τσιμίκας, με τον Γιούργκεν Κλοπ να του δίνει φανέλα βασικού και τον διεθνή μπακ να τον δικαιώνει 100%, βγάζοντας την ασίστ στη φάση του 1-1, έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές για να σκοράρει στο πρώτο μέρος και καλύπτοντας ατελείωτα μέτρα στο χορτάρι του Άνφιλντ σε όλο το 90λεπτο.

Το ματς

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη μεν στο πρώτο μέρος από την Νόριτς έχοντας την κατοχή και μεγαλύτερο αριθμό τελικών ευκαιριών όμως δεν είχε κάποιο διάστημα που άσκησε ασφυκτική πίεση στα καναρίνια (στον πάγκο ο Γιαννούλης, εκτός αποστολής ο Τζόλης), με τη μοναδική μεγάλη φάση της να καταγράφεται στο 5' και να έχει ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιμίκα.

Τότε που ο Μοχάμεντ Σαλάχ κινήθηκε ωραία από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα με το αριστερό, με τον διεθνή μπακ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Νόριτς και να κάνει το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής με το αριστερό του πόδι, για να στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού απείλησε και στο 37', με το σουτ του μέσα από την περιοχή να υποχρεώνει τον κίπερ της Νόριτς να πέσει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούσει σε κόρνερ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν άσφαιρες στα αποδυτήρια και την έναρξη του δευτέρου μέρους να φέρνει την απόλυτη ψυχρολουσία για τους κόκκινους.

Συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, με τον Ράσιτσα να δοκιμάζει το δεξί πόδι του με σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να χτυπάει στο πόδι του Μάτιπ για να αλλάξει πορεία, και να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Άλισον για το 0-1, με το πρώτο γκολ στην ιστορία της Premier League με παίκτη που κατάγεται από το Κόσοβο.

Το γκολ αυτό πάγωσε το κοινό στο Άνφιλντ και μούδιασε τους παίκτες του Κλοπ όμως όλα αυτά κράτησαν μέχρι το 60' αφού από εκεί και πέρα, η κόκκινη μηχανή ζεστάθηκε και... απογειώθηκε, με την Νόριτς να αδυνατεί να παρακολουθεί τον τρελό ρυθμό των γηπεδούχων και την ανατροπή να έρχεται μέσα σε 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Η αρχή έγινε στο 64' όταν ο Τσιμίκας προωθήθηκε και μετά από σέντρα που έγινε από τον Χέντερσον σέρβιρε με το κεφάλι στον Μανέ, με τον Σενεγαλέζο να γυρίζει εκπληκτικά το σώμα του και με υπέροχο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να φέρνει το ματς στα ίσα.

Στο 67' το Άνφιλντ παραλίγο να... γκρεμιστεί, με τον Άλισον να κάνει βολέ και να βρίσκει τον Σαλάχ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Νόριτς, με τον Αιγύπτιο να αποφεύγει με ντρίμπλα τον Γκαν και να κάνει το 2-1 με δεξί πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που σήμανε το γκολ Νο 150 για αυτόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε 233 ματς (10ος συνολικά στην ιστορία των κόκκινων που έφτασε σε τέτοιο νούμερο και δεύτερος πιο γρήγορος μετά τον Ρότζερ Χαντ που χρειάστηκε 226 ματς).

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων δεν είχε σταματημό και στο 81ο λεπτό ήρθε και το τρίτο γκολ, με τον Λουίς Ντίας να δέχεται υποδειγματική κάθετη πάσα από τον Χέντερσον, για να νικήσει με σκαφτό πλασέ τον Γκαν και να γράψει το τελικό 3-1 με το παρθενικό του γκολ με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Χέντερσον, Κεϊτά (62' Οριγκί), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (62' Τιάγκο), Μανέ, Ντίας (90' Μιναμίνο), Σαλάχ

ΝΟΡΙΤΣ: Γκαν, Άαρονς, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γουίλιαμς, Νόρμαν (82' Λι-Μελού), Γκίλμουρ, Μακλίν, Ράσιτσα (86' Ρόου), Σαργκέντ (76' Πλατσέτα), Πούκι

Λύτρωση για Τσέλσι, ήττα για Έβερτον

Όσον αφορά στα υπόλοιπα απογευματινά ματς του Σαββάτου, ξεχωρίζει η νίκη της Τσέλσι στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, με τους μπλε του Τόμας Τούχελ να δυσκολεύονται απέναντι στους αετούς αλλά τελικά να βρίσκουν το δρόμο προς τη νίκη με σκόρερ τον Ζιγές στο 89ο λεπτό από ασίστ του Αλόνσο.

Στο Σεντ Μέρις, η Σαουθάμπτον υπέταξε με 2-0 την Έβερτον και την κράτησε στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, ενώ στο Λονδίνο η Άρσεναλ έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Μπρέντφορντ και διατηρήθηκε σε τροχιά τετράδας.


Την ίδια ώρα, Μπέρνλι και Γουότφορντ έστειλαν μήνυμα πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους στης μάχη που δίνουν για να κρατηθούν στην κορυφαία κατηγορία, με τους κλάρετς να θριαμβεύουν με 3-0 στην έδρα της Μπράιτον και τις σφήκες να παίρνουν τεράστιο τρίποντο στο Μπέρμιγχαμ επί της Άστον Βίλα με 1-0, αποτελέσματα που τους επιτρέπουν να ελπίζουν στη σωτηρία.


Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ THE PREMIER GREEKS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΝΟΡΙΤΣ ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ