ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Πράσινο Ακρωτήρι - Μπουρκίνα Φάσο 0-1: Δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης

Ο Μπαντέ πανηγυρίζει γκολ του στο Πράσινο Ακρωτήρι - Μπουρκίνα Φάσο
Ο Μπαντέ πανηγυρίζει γκολ του στο Πράσινο Ακρωτήρι - Μπουρκίνα Φάσο © 2022 THEMBA HADEBE/ASSOCIATED PRESS

Η Μπουρκίνα Φάσο επικράτησε 1-0 του Πράσινου Ακρωτηρίου στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Κόπα Άφρικα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου. Το γκολ πέτυχε ο Μπαντέ στο 39'.

Δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε η Μπουρκίνα Φάσο, η οποία νίκησε 1-0 το Πράσινο Ακρωτήρι για την 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Κόπα Άφρικα. Η Μπουρκίνα Φάσο ανέβηκε στη 2η θέση και έχει τους ίδιους πόντους (3) με το Πράσινο Ακρωτήρι. Βασικός όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 69' πέρασε αλλαγή για την Μπουρκίνα Φάσο και ο Ουεντραόγκο που παίζει στον ΠΑΟΚ Β'.

Η Μπουρκίνα Φάσο μπήκε μπροστά στο σκορ στο 39ο λεπτό με κεφαλιά του Μπαντέ, έπειτα από σέντρα του Καμπορέ από τα δεξιά και πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, το Πράσινο Ακρωτήρι είχε μεν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικό, ενώ η Μπουρκίνα Φάσο επιχείρησε επίσης να εκμεταλλευτεί τις στιγμές της στην κόντρα. Έτσι το 1-0 έμεινε έως το φινάλε.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Βονίζια, Στοπίρα, Λόπες, Φόρτες (82' Σεμέντο), Ντ. Ταβάρες, Ρότσα-Σάντσες, Αντράντε (73' Μέντες), Τ. Φόρτες, Μοντέιρο, Χ. Ταβάρες (69' Σεμέδο), Ροντρίγκες

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κοφί, Καμπορέ, Νταγιό, Ε. Ταπσόμπα, Γιαγκό, Γκιρά, Τουρέ, Σανγκαρέ (69' Ουέντραογκο), Μπαγιαλά (78' Κονατέ), Μπαντέ (Νικιέμα 90+1'), Α. Ταπσόμπα (69' Σανογκό).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ