ΤΣΕΛΣΙ

Ποτσετίνο: "Μην βάζετε λόγια στο στόμα μου, δεν είπα ότι οι παίκτες μου δεν είναι καλοί"

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον πάγκο της Τσέλσι σε αγώνα της Premier League κόντρα στην Γουλβς | 4 Φεβρουαρίου 2024
Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον πάγκο της Τσέλσι σε αγώνα της Premier League κόντρα στην Γουλβς | 4 Φεβρουαρίου 2024 @2024 DAVE SHOPLAND/AP IMAGES

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο απέρριψε τις φήμες που θέλουν τα αποδυτήρια της Τσέλσι να είναι καζάνι που βράζει, τονίζοντας πως έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους παίκτες του και τους στηρίζει παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα δεν τους δικαιώνουν.

Στην Τότεναμ τα πήγε εξαιρετικά στην πενταετία που την υπηρέτησε (2014-2019) φτάνοντας μάλιστα να διεκδικήσει μαζί της το τρόπαιο του Champions League, όμως στην επιστροφή του στην Αγγλία μετά από το έναν χρόνο στην Παρί, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο συναντάει αρκετές "δυσκολίες".

Αυτό έχει να κάνει πως δεν έχει μπορέσει σε κανένα σημείο να περάσει τη φιλοσοφία του στην Τσέλσι, με τους μπλε να απογοητεύουν τη φετινή σεζόν στην Premier League (11οι) και τις δύο σερί ήττες από Λίβερπουλ και Γουλβς να έχουν φέρει πολλά μαύρα σύννεφα πάνω από το "Στάμφορντ Μπριτζ" αναφορικά με το μέλλον του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Η Τσέλσι ανησυχεί πως αν απολύσει τον Ποτσετίνο θα μπει σε κίνδυνο για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών της Premier League", ανέφερε χαρακτηριστικά ένα δημοσίευμα της "Daily Mail", με τον Αργεντινό να αφουγκράζεται το "περίεργο" κλίμα και να αποφασίζει να περάσει στην... αντεπίθεση την Τρίτη (06/02).

"Είπα για τους παίκτες μου μετά από το ματς με την Γουλβς ότι "δεν ήταν καλοί σήμερα" και έπειτα διάβασα πως ο Ποτσετίνο είπε για τους παίκτες του πως δεν είναι αρκετά καλοί. Τι πράγμα; Δεν αλλάζετε τα λόγια μου. Είπα ότι σε εκείνο το ματς δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν θέλω να την κρύψω.

Όμως κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πουν πράγματα που δεν βγήκαν ποτέ από το στόμα μου. Επιπλέον, έλαβα μετά από το ματς ένα πολύ καλό μήνυμα από τους ιδιοκτήτες. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και αυτό είναι το σημαντικότερο', τόνισε αρχικά ο Ποτσετίνο, για να λύσει επίσης και την παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί με δύο παίκτες του.

Συγκεκριμένα με τον Τιάγκο Σίλβα, του οποίου η γυναίκα άφησε να εννοηθεί -με ανάρτηση στα social media- πως πρέπει να αλλάξει ο προπονητής στην Τσέλσι, και με τον Μπεν Τσίλγουελ, που δήλωσε πως οι παίκτες της Γουλβς ήθελαν περισσότερο τη νίκη σε σχέση με εκείνους της Τσέλσι.

"Ο Τιάγκο Σίλβα ήρθε σήμερα και μου μίλησε, ήθελε να το κάνει. Η συζήτηση είναι ιδιωτική, η σχέση μου μαζί του είναι πολύ καλή, έως εξαιρετική.

Ο Τσίλγουελ εννοούσε πως δεν κερδίζαμε τις 50-50 μάχες. Είμαστε Τσέλσι και όλα είναι μεγαλύτερα από το κανονικό. Μίλησα με τον Τσίλγουελ και δεν είχε πρόθεση να πει ότι η ομάδα δεν έδειξε επιθυμία για τη νίκη".

Και κατέληξε ο Ποτσετίνο, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ενόψει του αγώνα FA Cup με την Άστον Βίλα: "Είπα στο μίτινγκ στους παίκτες πως "σας εμπιστευόμαι περισσότερο από ποτέ". Δεν είμαι ένας συνηθισμένος προπονητής, είμαι ηγέτης".

Έχουμε ανάγκη από εμπιστοσύνη και στήριξη, θέλουμε τους οπαδούς στο πλευρό μας. Οι παίκτες έχουν εκπληκτική ποιότητα και το μοναδικό πρόβλημα είναι πως χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί η ομάδα".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ