ΤΣΕΛΣΙ

Ποτσετίνο: "Η Ρεάλ έδωσε 80 εκατ. για τον Ζιντάν και οι οπαδοί της έλεγαν "τι αγοράσαμε;"

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο στον αγώνα της Τσέλσι με τη Γουέστ Χαμ
Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο στον αγώνα της Τσέλσι με τη Γουέστ Χαμ © 2023 ALBERTO PEZZALI / AP IMAGES

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο ζήτησε υπομονή από τον κόσμο, τονίζοντας ότι η νέα ομάδα της Τσέλσι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ.

Μετά από τέσσερα παιχνίδια στην Premier League η Τσέλσι μετράει τέσσερις βαθμούς, έχοντας απολογισμό δύο ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της μεταγραφής του Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ, ζήτησε από τους οπαδούς των Λονδρέζων να κάνουν υπομονή.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι είναι άδικο να κρίνουν τους νέους παίκτες, καθώς χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

"Στην Τσέλσι οι προσδοκίες είναι πάντα τεράστιες. Όταν πηγαίνεις στην Τσέλσι ως παίκτης ή ως προπονητικό επιτελείο, ο κόσμος περιμένει να κερδίσει, να σηκώσει μερικά τρόπαια, να παίξει και να σκοράρει.

Τώρα έχουμε μια πολύ νεαρή ομάδα, παίκτες που αποτελούν καλές επενδύσεις για τον σύλλογο. Πρέπει να ξέρουμε ότι είναι νέοι και πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες και να παραμείνουν ήρεμοι. Δεν είναι δίκαιο να αξιολογούμε μετά από ένα παιχνίδι, δύο παιχνίδια, τρία παιχνίδια και να λέμε ότι δεν έχει απόδοση.

Χρησιμοποιώ πάντα το ίδιο παράδειγμα. Η Ρεάλ πλήρωσε 70 ή 80 εκατομμύρια για έναν παίκτη που ονομάζεται Ζινεντίν Ζιντάν. Ήταν καταπληκτικός παίκτης, αλλά μετά από έξι μήνες, αν ρωτούσες τους οπαδούς στο Μπερναμπέου έλεγαν: "Ω, τι αγοράσαμε;".

Άρχισε να παίζει μετά από επτά ή οκτώ μήνες. Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν 26 ή 27 ετών. Όταν αγοράζεις παίκτες 20 ή 21 ετών, πρέπει να είσαι προσεκτικός", υποστήριξε ο 51χρονος και συνέχισε:

"Δεν είναι μηχανές. Πρέπει να συμβιβαστούν με όλες τις συνθήκες που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες. Πρέπει να δώσουμε χρόνο.

Γι’ αυτό μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα που δεν ήρθαν, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με τη διαδικασία και τον τρόπο που η ομάδα δείχνει το πώς που θέλουμε να παίξουμε.

Ήμασταν καλύτεροι από τη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Χαμ. Νομίζω ότι αξίζαμε περισσότερα. Μετά από πέντε αγώνες, αν μιλάμε για 12 βαθμούς και μέχρι τον επόμενο γύρο του Carabao Cup, λες "φανταστικό, τι δουλειά", αλλά ίσως κάτι κρύβει".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ