ΑΕΚ

Πώς επηρεάζει η κατάσταση στην ΑΕΚ τις περιπτώσεις Λοντίγκιν και Σούντγκρεν

Ο Γιούρι Λοντίγκιν
Ο Γιούρι Λοντίγκιν EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιούρι Λοντίγκιν και ο Ντάνιελ Σούντγκρεν είναι παίκτες που αρέσουν σε στελέχη της ΑΕΚ. Επαφές είχαν υπάρξει, όμως όλα είναι στον "αέρα" και για τους δύο.

Περιμένοντας τις αποφάσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη στελέχωση της ΑΕΚ, αν χρειάζεται εκεί αλλαγές ή αν η ομάδα θα συνεχίσει ως έχει αισθανόμενη επάρκεια σε όλους τους νευραλγικούς ρόλους, στην αβεβαιότητα βρίσκονται και εκείνοι που έχουν ενεργή παρουσία στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Εν προκειμένω οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ.

Αν παραμείνουν στα πόστα τους, ως εκτελεστικός και τεχνικός διευθυντής αντιστοίχως, τότε θα είναι πιο λογικό κι εύκολο να προχωρήσουν δικές τους επαφές και εισηγήσεις. Όπως για παράδειγμα, οι υποθέσεις του Γιούρι Λοντίγκιν και Ντάνιελ Σούντγκρεν, καθώς ο πρώτος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο δεύτερος από τον Άρη.

Επαφές, ανεπισήμως και σε βαθμό βολιδοσκόπησης της προοπτικής συνεργασίας και των οικονομικών δεδομένων, έχουν γίνει και με τους δύο. Μάλιστα τον Γενάρη ο Σούντγκρεν είχε κάνει εκτενή συζήτηση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, η οποία δεν προχώρησε, καθώς φάνηκε να υπάρχει σύγκλιση με τον Άρη για νέο συμβόλαιο.

Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι ο παίκτης αποχωρεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, χτύπησε ο ίδιος την πόρτα της ΑΕΚ για να διαπιστωθεί αν υπάρχει εκ νέου έδαφος για ενδεχόμενη συνεργασία.

Βέβαια, η ΑΕΚ έχει συμβόλαια με τους τρεις δεξιούς μπακ, τον συνήθως βασικό Λάζαρο Ρότα, τον Κλεμάν Μισελέν για τον οποίο λέγεται ότι δαπάνησε 1 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να τον αγοράσει από τη Λανς και τον Μιχάλη Μπακάκη που αν και ανενεργός, έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2023. Το να αποκτήσει άμεσα η Ένωση τον Σούντγκρεν θα σημάνει πως έχει αποφασίσει και βρει άκρη με το ποιος ή ποιοι θα αποχωρήσουν.

Η περίπτωση του Λοντίγκιν είναι διαφορετική. Αρέσει σε πολλούς εντός ομάδας και μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι επρόκειτο να τσεκαριστεί από το νέο προπονητή τερματοφυλάκων της Ένωσης. Κάρλος Ρόα.

Η Ένωση θέλει οπωσδήποτε να πάρει γκολκίπερ καθώς δύσκολα θα παραμείνει ο Τσιντώτας, ενώ θα προσπαθήσει να πουλήσει τον Αθανασιάδη. Ας αφήσουμε δε ανοιχτό παράθυρο ακόμα και για τον Στάνκοβιτς που έχει κατά καιρούς εκφράσει ενόχληση με κάποια λειτουργικά θέματα της ομάδας.

Η εισήγηση του Κονέ ήταν ο Αντώνης Τσιφτσής του Αστέρα Τρίπολης, όμως εκεί θα απαιτηθούν αρκετά χρήματα, καθώς ο νεαρός γκολκίπερ έχει συμβόλαιο με τον αρκαδικό σύλλογο. Έτσι, μοιάζει πιο πιθανή και προσιτή η προοπτική του ελεύθερου Ρώσου τερματοφύλακα, ο οποίος μάλιστα πολύ πρόσφατα δήλωσε ότι ''έχω σχεδόν αποφασίσει που θα συνεχίσω την καριέρα μου''. Κι εδώ, επαφές με την ΑΕΚ, έχουν υπάρξει, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει επίσης ο Άρης.

Πάνω από όλα όμως, προέχει το να βρει η Ένωση την ηρεμία της μέσω της παγίωσης του οργανογράμματός της, ώστε έτσι να φανεί αν θα εξακολουθήσει να μετρά η γνώμη εκείνων που είναι υπέρ των δύο αυτών ποδοσφαιριστών.

Κι ασφαλώς, θα πρέπει λόγο γι' αυτό να έχει και ο Ματίας Αλμέιδα, προφανώς και το βασικότερο όλων εφόσον η Ένωση αποφασίσει να προχωρήσει από εδώ κι εμπρός αποκλειστικά με παίκτες που θα έχουν στο 100% την έγκριση του Αργεντινού προπονητή.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ