ΠΟΡΤΟ

Πόρτο: Έρευνες για πιθανές παράνομες πληρωμές προμηθειών σε ατζέντηδες

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο της Πόρτο σε ματς Champions League κόντρα στην Μίλαν | 19 Οκτωβρίου 2021
Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο της Πόρτο σε ματς Champions League κόντρα στην Μίλαν | 19 Οκτωβρίου 2021 @2021 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Εισαγγελείς στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο έρευνας που ερευνούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διέταξαν έρευνα στα γραφεία της Πόρτο. Τι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δράκοι.

Έρευνες σε 33 σημεία πραγματοποίησε ειδική ομάδα της αστυνομίας της Πορτογαλίας στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, οι Πορτογάλοι εισαγγελείς προσπαθούν να βρουν το δρόμο του χρήματος που αντιστοιχεί σε προμήθειες μάνατζερ και φτάνει σε συνολικό ύψος 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν έρευνες και στα γραφεία της Πόρτο, όπως και σε μία τράπεζα, αλλά και σε σπίτια υπόπτων. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: ι κινήσεις έγιναν για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων σε μια έρευνα για πιθανά εγκλήματα φορολογικής απάτης, απάτης, κατάχρησης εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που σχετίζονται με μεταγραφές ποδοσφαιριστών και χρηματοοικονομικά κυκλώματα που εμπλέκουν μεσάζοντες σε αυτές τις επιχειρήσεις".

Οι έρευνες αφορούν περιστατικά από το 2017 μέχρι και σήμερα, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις.

Από την πλευρά της η Πόρτο ανέφερε: "Η Πόρτο συνεργάστηκε με την ομάδα των ερευνητών, που είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν την έρευνα".

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Μπενφίκα τον Ιούλιο, αφού κρατήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και «ξέπλυμα» χρήματος.


S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΟΡΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ