ΠΟΡΤΟ

Πόρτο: Έμεινε αήττητη για 57ο σερί ματς και άρπαξε το απόλυτο ρεκόρ της Μπενφίκα

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο πανηγυρίζει μαζί με τον Μεχντί Ταρεμί μετά από ματς της Πόρτο στο Champions League κόντρα στην Γιουβέντους | 17 Φεβρουαρίου 2021
Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο πανηγυρίζει μαζί με τον Μεχντί Ταρεμί μετά από ματς της Πόρτο στο Champions League κόντρα στην Γιουβέντους | 17 Φεβρουαρίου 2021 @2022 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Η Πόρτο πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γκιμαράες (1-0) και όχι μόνο έκανε βήμα τίτλου αλλά μπήκε στο βιβλίο της ιστορίας του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ούσα η μοναδική πλέον ομάδα με 57 σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς να γνωρίσει την ήττα.

Η Πόρτο επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Βιτόρια Γκιμαράες το βράδυ της Κυριακής (10/4) χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ταρεμί στο 36ο λεπτό και το γεγονός αυτό την έφερε στο +6 από την 2η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Παράλληλα όμως, το αποτέλεσμα αυτό επιτρέπει στην ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να φουσκώνει από υπερηφάνεια αφού είναι πλέον η κάτοχος του ρεκόρ με τα περισσότερα διαδοχικά παιχνίδια στην Primeira Liga χωρίς να γευτεί την πικρή γεύση της ήττας.

Συγκεκριμένα, έφτασε τα 57 στο πρωτάθλημα με απολογισμό 46 νίκες και 11 ισοπαλίες, με την τελευταία ομάδα που μπόρεσε να ρίξει στο καναβάτσο τους δράκους να είναι η Πάσος Φερέιρα, που είχε επικρατήσει με σκορ 3-2 στο Ντραγκάο στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Σημειώνεται πως η ομάδα του μεγάλου λιμανιού πήρε το ρεκόρ μέσα από τα χέρια της μεγάλης αντιπάλου της, Μπενφίκα, η οποία με τον Τζον Μόρτιμορ στον πάγκο της είχε συμπληρώσει 56 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς ήττα, μεταξύ των σεζόν 1976-77 και 1978-79.

TAGS ΠΟΡΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ