CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο - Ατλέτικο 2-1: Στους "16" του Champions League ως πρώτοι οι δράκοι, εκτός Ευρώπης οι Μαδριλένοι

Πόρτο - Ατλέτικο 2-1: Στους "16" του Champions League ως πρώτοι οι δράκοι, εκτός Ευρώπης οι Μαδριλένοι
@2022 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Η Πόρτο επιβλήθηκε 2-1 της Ατλέτικο και προκρίθηκε στους "16" του Champions League ως πρώτη του 2ου ομίλου μετά από την λευκή ισοπαλία της Λεβερκούζεν με την Μπριζ, αποτέλεσμα που άφησε μάλιστα εκτός Ευρώπης τους ροχιμπλάνκος.

Το ματς στο "Ντραγκάο" το βράδυ της Τρίτης (1/11) για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League έστειλε την Πόρτο στον ποδοσφαιρικο παράδεισο και την Ατλέτικο στα τάρταρα.

Οι "δράκοι" του Κονσεϊσάο επιβλήθηκαν 2-1 (το σκορ αδικεί τους γηπεδούχους) και γιόρτασαν μαζί με την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του θεσμού και την κατάκτηση της πρώτης θέσης ενώ οι "ροχιμπλάνκος" του Σιμεόνε κούνησαν μαντήλι και στο Europa League χάνοντας στο νήμα την τρίτη θέση από την Λεβερκούζεν (0-0 εντός έδρας με την Μπριζ).

Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και επιβραβεύτηκαν με δύο γρήγορα γκολ από τους Ταρεμί (5') και Εουστάκιο (24'), με την Ατλέτικο να σκοράρει στο 90+5' και να μην γλιτώνει τον ατιμωτικό αποκλεισμό και από τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το ματς

Το κίνητρο της Πόρτο να καταλάβει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο ώστε να έχει (θεωρητικά) καλύτερο "σταύρωμα" στη φάση των "16" του Champions League αποδείχτηκε ισχυρότερο από εκείνο της Ατλετικο, την έξοδο στο Europa League, με το πρώτο μέρος στο "Ντραγκάο" να αποδεικνύεται παράσταση για έναν ρόλο.

Αυτόν (του πρωταγωνιστή) τον είχαν οι παίκτες του Κονσεϊσάο, που μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και μετέτρεψαν εκείνους του Κονσεϊσάο σε κομπάρσους, που αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό και την ταχύτητα των Πορτογάλων. Το 1-0 ήρθε μάλιστα μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Πεπέ να περνάει κάθετη στον Εβανίλσον και εκείνος να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ταρεμί να γράφει το 1-0 με προβολή στην άδεια εστία.

Στο 13ο λεπτό ο Όμπλακ πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση στο πλασέ του Γκαλένο με το αριστερό από πλεονεκτική θέση, με του δράκους να συνεχίζουν όμως να σφυροκοπούν και να βρίσκουν δεύτερο γκολ στο 24'.

Τότε που ο Γκαλένο πέρασε σαν σταματημένο τον Σάβιτς από τα αριστερά και αφού μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, με τον Εουστάκιο να κάνει σουτ στην κίνηση με το δεξί και να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον κίπερ των ροχιμπλάνκος.

Στο 36' τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει ακόμα χειρότερα για τους Μαδριλένους, όμως ο Όμπλακ σταμάτησε με το δεξί πόδι το πλασέ του Οτάβιο, για να κρατήσει το σκορ στο επίπεδο του 2-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία ακόμα θετική επέμβαση του Όμπλακ, στο 51ο λεπτό σε πλασέ του Ταρεμί, με τη συνέχεια να βρίσκει την Πόρτο να ελέγχει απόλυτα το ματς και αυτό να γίνεται πιο... ζωηρό λίγο μετά το 70', με τους γηπεδούχους να έχουν ευκαιρίες για τρίτο γκολ με Εβανίλσον και Γκαλένο και τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν στη μείωση του σκορ Κορέα και Καράσκο.

Στο 82ο λεπτό η Πόρτο φλέρταρε ξανά με το 3-0, όμως ο ηρωικός Όμπλακ απέκρουσε διαδοχικά τα δυνατά σουτ των Ταρεμί και Βέντελ, με την Ατλέτικο να μαθαίνει τα άσχημα νέα από την Γερμανία (Λεβερκούζεν - Μπριζ 0-0) που την άφηναν εκτός Ευρώπης και να τρέχει και να μην φτάνει στο φινάλε ψάχνοντας δύο γκολ.

Στο 90+5' μείωσε το σκορ με αυτογκόλ του Μαρκάνο με κεφαλιά (από κόρνερ του Καράσκο), όμως δεν ήταν αρκετό για να γίνει το θαύμα για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, με το 2-1 να μένει ως το φινάλε και να σφραγίζει την θριαμβευτική είσοδο της Πόρτο στους "16" του Champions League ως πρώτη από τον 2ο όμιλο αλλά και τον εκκωφαντικό αποκλεισμό της Ατλέτικο, όχι μόνο από τη συνέχεια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά και από το Europa.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Πεπέ (89' Κονσεϊσάο), Καρδόσο, Μαρκάνο, Σανούσι (53' Βέντελ), Οτάβιο (89' Μπόρζες), Γκρούγιτς, Εουστάκιο, Γκαλένο (89' Φόλια), Εβανίλσον (81' Μαρτίνεθ), Ταρεμί

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Μαντάβα, Μολίνα, Ντε Πολ, Βιτσέλ, Σαούλ (60' Καράσκο), Κορέα (85' Μπάριος), Γκριεζμάν, Φέλιξ (61' Κούνια)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

  • Λεβερκούζεν - Μπριζ 0-0
  • Πόρτο - Ατλέτικο 2-1 (5' Ταρεμί, 24' Εουστάκιο / 90+5' αυτ. Μαρκάνο)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ