CHAMPIONS LEAGUE

Λεβερκούζεν - Μπριζ 0-0: Στο Europa League οι Γερμανοί, στους ανίσχυρους των νοκ άουτ οι Βέλγοι

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λεβερκούζεν κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στην "Μπάιαρενα", Λεβερκούζεν | Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λεβερκούζεν κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στην "Μπάιαρενα", Λεβερκούζεν | Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Λεβερκούζεν πήρε το βαθμό που την έστειλε στο Europa League ύστερα από το 0-0 απέναντι στην Μπριζ για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League.

Λεβερκούζεν και Μπριζ έμειναν στο 0-0 για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, αποτέλεσμα που στέλνει τους Γερμανούς στο Europa League μέσω της 3ης θέσης (αφήνοντας 4η την Ατλέτικο αφού ευνοείται στην ισοβαθμία) και υποβιβάζει τους Βέλγους στη 2η θέση και στους ανίσχυρους των νοκ άουτ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγώνα με αρκετό άγχος και χωρίς διάθεση να προβούν σε κάποιο μοιραίο λάθος. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, τα μαρκαρίσματα σκληρά και οι φάσεις ελάχιστες. Ένα σουτ του Κάσπερ Νίλσεν για τους φιλοξενούμενους και ένα του Μίτσελ Μπάκερ για τους γηπεδούχους ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν, μέχρι την ευκαιρία του Τζέρεμι Φρίμπονγκ στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τελείως διαφορετικές προϋποθέσεις. Στο 47' ο Ταχόν Μπουκάναν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για την Μπριζ και στο 55' ο Κάλουμ Χάντσον Οντόι ανάγκασε τον Σιμόν Μινιολέ σε εξαιρετική επέμβαση, στέλνοντας την μπάλα κι αυτός στο δοκάρι.

Ο ρυθμός ήταν καλύτερος και η Λεβερκούζεν έψαξε περισσότερο το γκολ. Η είσοδος του Αντρέας Σκοβ Όλσεν αντί του εξασφανισμένου Νόα Λανχ βοήθησε ώστε η Μπριζ να κερδίσει ορισμένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι ευκαιρίες δεν ήρθαν. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, αποτέλεσμα που ευνόησε τη Λεβερκούζεν η οποία εξασφάλισε την 3η θέση και άφησε την Μπριζ στη 2η.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Τα, Κοσουνού, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ, Άντριχ, Παλάσιος (46' Ντεμιρμπάι), Μπάκερ, Ντιαμπί (76' Αντλί), Σικ (89' Χλόζεκ), Χάντσον Οντόι (76' Αμίρι)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Σόμπολ (79' Λάριν), Μέχελε, Μπογιατά, Μπουκάναν, Βάνακεν, Νίλσεν, Μέιγερ, Σογουά, Τζουτγκλά (87' Γιαρεμτσούκ), Λανχ (67' Σκοβ Όλσεν)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Λεβερκούζεν - Μπριζ 0-0
  • Πόρτο - Ατλέτικο 2-1 (5' Ταρεμί, 24' Εουστάκιο / 90+5' αυτ. Μαρκάνο)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ