PREMIER LEAGUE

"Πόρτα" σε Ιρακινό

"Πόρτα" σε Ιρακινό
Ακραμ

Για ασήμαντο λόγο η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν επιτρέπει στον Ιρακινό μέσο Νασάτ Άκραμ να αγωνιστεί στη Μάντσεστερ Σίτι

Ο 21χρονος μέσος έπεισε για τις ικανότητες του την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν ήταν αρκετό αφού λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Η αγγλική ομοσπονδία έθεσε βέτο με συνέπεια η μετεγγραφή να "παγώσει".
Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση το ποδόσφαιρο του Ιράκ δεν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο παρότι η εθνική ομάδα της χώρας κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το Πανασιατικό Κύπελλο.

Παράλληλα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής αλλοδαπός παίκτης στην Πρέμιερσιπ θα πρέπει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του να κατατάσσεται στις 70 πρώτες της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Ιράκ βρίσκεται στην 71η θέση σύμφωνα με την λίστα της FIFA, ενώ δεν έχει αναμετρηθεί πρόσφατα με ομάδες που φιγουράρουν στο Top 20.

" Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι στο Ιράκ δεν είναι χαρούμενοι, όπως και οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης.

Θεωρήσαμε ότι οι αρμόδιες αρχές για θέματα μεταναστών θα μπορούσαν να αντιληφθούν ότι το Ιράκ λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να αναμετρηθεί με εθνικές ομάδες που βρίσκονται στις 20 πρώτες θέσεις" τόνισε ο εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Σίτι, Πολ Τάιρελ.

" Ήταν το μεγάλο όνειρο μου να γίνω ο πρώτος Ιρακινός που θα άγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Θέλω να αποδείξω ότι οι Ιρακινοί έχουν θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου" δήλωσε από την πλευρά του ο Άκραμ.










TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ