ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Πόρτα" και στη Βαλένθια και παραμονή Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα

Ο Οδυσσεας Βλαχοδήμος με τη φανέλα της Μπενφίκα σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League | 29 Αυγούστου 2018
Ο Οδυσσεας Βλαχοδήμος με τη φανέλα της Μπενφίκα σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League | 29 Αυγούστου 2018 INTIME

Η Βαλένθια ήταν η τελευταία που προστέθηκε στις ομάδες που διεκδίκησαν εσχάτως τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, με την Μπενφίκα να ξεκαθαρίζει όμως πως ο διεθνής κίπερ θα μείνει στο "Ντα Λουζ" και πως η πώλησή του μετατίθεται για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Βαλένθια ήταν η τελευταία που προστέθηκε στη λίστα των ομάδων που διεκδίκησαν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο αυτό το καλοκαίρι.

Η Μπενφίκα δεν ενέδωσε, ξεκαθαρίζοντας πως ο διεθνής κίπερ θα παραμείνει στο "Ντα Λουζ" με την - έναντι αρμόζοντος αντιτίμου - πώληση του να μετατίθεται για το επόμενο καλοκαίρι.

Στο ξεκίνημα του, το φετινό έμοιαζε με καλοκαίρι που θα έφερνε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο μακριά από το Ντα Λουζ". Ο ίδιος ένιωθε από καιρό έτοιμος για το επόμενο βήμα, ωστόσο ο ακατανόητος παραγκωνισμός του στο τέλος της περασμένης σεζόν έπαιξε τον ρόλο του. Κυρίως ως προς την διαπραγματευτική θέση της Μπενφίκα, η οποία έτσι δεν μπόρεσε να προσελκύσει από την αγορά τα πόσα που προσδοκούσε.

Όχι πως δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι. Ισα ισα. Στο SPORT24 είχε γίνει προ μηνός γίνει αναλυτική καταγραφή των όσων χτύπησαν την πόρτα της Μπενφίκα (Μαρσέιγ, Λιόν, Λιλ, Ατλέτικο Μαδρίτης) επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν και την ανάγκη των Λουζιτανών για πωλήσεις, αλλά και λόγω ακριβώς του δυσλειτουργικού περυσινού χειρισμού τους να πιέσουν για να αποκτήσουν τον Βλαχοδήμο σε deal ευκαιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η τελευταία της σχετικής λίστας και η πλέον απαιτητική ήταν η Βαλένθια. Οι "νυχτερίδες" ως και την περασμένη εβδομάδα προσπαθούσαν να εξαντλήσουν τα περιθώρια πίεσης προς την Μπενφίκα για να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του διεθνή κίπερ, τον οποίο και είχαν στην κορυφή της λίστας τους για τη θέση του βασικού της τρέχουσας σεζόν, αφού βέβαια πρώτιστα κατόρθωναν να "απαλλαγούν" (κυρίως) από τον Ολλανδό Σίλεσεν και (δευτερευόντως) τον γηγενή Χάουμε.

Το γεγονός ότι δεν είχε βρεθεί λύση με τους δύο συγκεκριμένους τερματοφύλακες περιόρισε τη δυνατότητα οικονομικών ελιγμών από τους Λεβαντίνους, οι οποίοι όμως δεν σταμάτησαν να ψάχνουν τρόπο να πείσουν την Μπενφίκα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Κάτι που όμως πριν λίγες μέρες οριστικά ξέκοψαν οι Λουζιτανοί, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα πλέον κατεύθυνση πως ο Βλαχοδήμος δεν θα πωληθεί αυτό το καλοκαίρι και πως αποτελεί περιουσιακό στοιχείο που θέλουν να εκποιήσουν μόνο σε αντίτιμο που ταιριάζει στο στάτους του.

Απόφαση που μεταφέρθηκε και στην πλευρά του Ελληνα τερματοφύλακα από τις κεφαλές του νέου διοικητικού οργανογράμματος των Λουζιτανών σε προ ημερών συνάντηση στην οποία και ξεκαθαρίστηκε η αταλάντευτη εμπιστοσύνη του club στον Ody και η βεβαιότητα πως όσα δεν έγιναν το φετινό καλοκαίρι, θα γίνουν, πλέον, το επόμενο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ