ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι μνηστήρες του Οδυσσέα Βλαχοδήμου

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου αναμενόμενα αυξάνονται και οι καθημερινές αναφορές σχετικά με τις ενδιαφερόμενες ομάδες για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Το SPORT24 αναλύει τι ισχύει για τις δύο πιο πρόσφατες, την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Λιλ.

Η είσοδος στην τελική ευθεία του παζαριού αναμενόμενα προκαλεί εντατικοποίηση επαφών και φημολογίας. Έτσι, ειδικά για την περίπτωση της πολυθρύλητης μετακίνησης του Οδυσσέα Βλαχοδήμου από την Μπενφίκα, τις τελευταίες μέρες έχουν εμφανιστεί νέοι ενδιαφερόμενοι για τον διεθνή τερματοφύλακα.

Η Μαρσέιγ ενδιαφέρθηκε πρώτη για τον Έλληνα κίπερ

Πρώτα, την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε από τα ισπανικά media ως υποψήφια η Ατλέτικο Μαδρίτης, χτες (26/07) ήταν η σειρά της Λιλ. Το όνομα του Ody, γενικά, κυκλοφορεί πολύ στη γαλλική αγορά αυτό το καλοκαίρι. Πριν καν το τέλος της περυσινής σεζόν υπήρξε ενδιαφέρον από τη Μαρσέιγ.

Η τότε προσέγγιση όμως των Φωκαών δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αρκετή για την Μπενφίκα και έτσι δεν προχώρησε, με τους Μαρσεγέζους να προχωρούν ακριβώς με το deal που είχαν προτείνει σε Μπενφίκα και Βλαχοδήμο, με τη Ρόμα και να φέρνουν στο "Βελοντρόμ" (δανεικό με υποχρεωτική option αγοράς σε περίπτωση που συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών) τον Ισπανό κίπερ Πο Λόπεθ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λιόν και Λιλ δεν "φτάνουν" τις απαιτήσεις της Μπενφίκα

Μετά ήταν η σειρά των Λιόν και Λιλ. Κοινός παρονομαστής των δύο ομάδων η όχι και τόσο καλή (και αυτή είναι μια μάλλον ευγενική τοποθέτηση) οικονομική τους κατάσταση. Εξ' ου και αρχικά για τους "λιονέ" η στροφή στον οικονομικότερο Καμερουνέζο κίπερ του Άγιαξ, Αντρέ Ονάνα, χωρίς ακόμη πάντως η μεταγραφή του να έχει ολοκληρωθεί αφού υπάρχει σημαντική απόσταση μεταξύ των απαιτήσεων του "Αίαντα" (10 εκατ. ευρώ) και την ως τώρα προσφορά της Λιόν (7 εκατ.).

Και έτσι, καταλήγουμε στη Λιλ. Υπόθεση που κρατάει πάνω από έναν μήνα, με τους "λιλουά" να έχουν συγκεκριμενοποιήσει το ενδιαφέρον τους για τον Βλαχοδήμο. Το θέμα όμως και εδώ είναι πως παρότι πρωταθλητές Γαλλίας και με σίγουρη παρουσία στους ομίλους του Champions League, τα οικονομικά τους είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Τη δεδομένη στιγμή μοιάζει σχεδόν απαγορευτικό να πλησιάσουν τις απαιτήσεις των Λουζιτανών (εξακολουθούν να ζητάνε 15 εκατ. ευρώ, δεν "ακούνε" τίποτα λιγότερο από 10) και γι’ αυτό εμφανίστηκαν πριν μερικές μέρες να παζαρεύουν με τη Ρόμα για τον διεθνή Σουηδό τερματοφύλακα, Ρόμπιν Ολσεν, ο οποίος είναι μια πολύ πιο οικονομική – και βατή για το πορτοφόλι τους – λύση. Όχι όμως και βασική επιλογή.

Το σίγουρο είναι πως θα περιμένουν για κάποιο διάστημα (όχι πολύ) ακόμη μήπως καταστεί εφικτή μια πιο βατή δίοδος συζητήσεων και διαπραγμάτευσης προς την Μπενφίκα, δύσκολα όμως θα μπορέσουν να αλλάξουν ριζικά το πακέτο της προσφοράς που μπορούν να κάνουν. Κοινώς είναι θέμα… Λουζιτανών.

Τα δεδομένα για την Ατλέτικο που ψάχνονται για τη "ρεζέρβα" του Όμπλακ

Ως προς το ενδιαφέρον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Υφίσταται. Οι πρωταθλητές Ισπανίας θέλουν να κάνουν ένα upgrade στο Νο2 των τερματοφυλάκων τους, γι’ αυτό και επιθυμούν να παραχωρήσουν τον Κροάτη Ίβο Γκρμπιτς, βάζοντας πίσω από τον αδιαμφισβήτητο βασικό τους, Γιαν Ομπλάκ, μια καλύτερη και πιο έτοιμη και σίγουρη λύση, ικανή – αν, εφόσον και όταν ο Σλοβένος αποχωρήσει από την Μαδρίτη – να σταθεί αυτός ως βασικός.

Η συγκεκριμένη προσθήκη δεν αποτελεί προτεραιότητα των "ροχιμπλάνκος", γι’ αυτό και δεν υπάρχει η παραμικρή βιασύνη σε κανένα επίπεδο, ενώ εκ μέρους του Βλαχοδήμου, ίσως η προοπτική του "Μετροπολιτάνο" να είναι και η μόνη που θα συζητούσε αν ήταν να αφήσει τη Λισαβόνα μετακομίζοντας κάπου όπου θα λογίζεται Νο2 στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΛΙΟΝ ΑΓΙΑΞ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ