BUNDESLIGA

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Μάιντς έδιωξε τον Ελ Γκάζι λόγω ποστ υπέρ της Παλαιστίνης

Ο Ανουάρ Ελ Γκάζι
Ο Ανουάρ Ελ Γκάζι @ 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Ο Ανουάρ ελ Γκάζι έμεινε ελεύθερος από τη Μάιντς ύστερα από ποστάρισμά του υπέρ της Παλαιστίνης.

Η θητεία του Ανουάρ ελ Γκάζι στη Μάιντς δεν διήρκεσε έστω έναν μήνα. Ο γερμανικός σύλλογος υπέγραψε τον Ολλανδό επιθετικό στις 22 Σεπτεμβρίου και στις 17 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η λύση του συμβολαίου.

Η Μάιντς αποφάσισε την άμεση διακοπή της συνεργασίας ύστερα από το story που ανέβασε ο 28χρονος διεθνής στο Instagram, με το οποίο στήριζε την Παλαιστίνη, στα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

"Αυτό δεν είναι πόλεμος. Όταν η μία πλευρά κόβει το νερό, το φαγητό, το ηλεκτρικό στην άλλη τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν η μια πλευρά έχει πυρηνικά όπλα, τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν η μια πλευρά χρηματοδοτείται με δισεκατομμύρια δολάρια, τότε δεν είναι πόλεμος.

Όταν η μια πλευρά χρησιμοποιεί εικόνες τεχνητής νοημοσύνης για να διασπείρει παραπληροφόρηση για μια άλλη, τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν τα social media λογοκρίνουν το περιεχόμενο της μιας πλευράς και όχι της άλλης, τότε δεν είναι πόλεμος.

Δεν είναι διαμάχη και δεν είναι πόλεμος. Αυτό είναι γενοκτονία και μαζική καταστροφή και μαρτυρούμε να συμβαίνουν ζωντανά. Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί", έγραψε ο Ελ Γκάζι.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Μάιντς έδιωξε τον Ελ Γκάζι λόγω ποστ υπέρ της Παλαιστίνης

Το μήνυμα διεγράφη έπειτα από λίγο, όμως οι άνθρωποι της Μάιντς αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διώξουν τον Ελ Γκάζι και μάλιστα σε ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν ότι δεν υιοθετούν τα γραφόμενά του, αν και σέβεται ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα.

TAGS BUNDESLIGA ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ