ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ουδέτερη έδρα και χωρίς θεατές οι αγώνες των λευκορωσικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Παίκτες της Λευκορωσίας στην αναμέτρηση με τη Γερμανία στο Euro
Παίκτες της Λευκορωσίας στην αναμέτρηση με τη Γερμανία στο Euro © 2019 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η UEFA έκανε γνωστό την Πέμπτη (3/3) πως σε αντίθεση με τη Ρωσία, η Λευκορωσία δεν θα αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της. Ωστόσο, οι αγώνες των λευκορωσικών ομάδων θα λαμβάνουν χώρα σε ουδέτερη έδρα και χωρίς θεατές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε την Πέμπτη (3/3) και αποφάσισε ότι όλοι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Λευκορωσίας που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της θα αγωνίζονται στους εντός έδρας αγώνες σε ουδέτερες έδρες.

Την ίδια στιγμή η Λευκορωσία, σε όσα παιχνίδια είναι γηπεδούχος, δεν θα της επιτρέπεται να έχει κανέναν θεατή στις εξέδρες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα συγκαλεί περαιτέρω έκτακτες συνεδριάσεις, σε τακτική συνεχή βάση όταν απαιτείται, για να επανεκτιμήσει τη νομική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, όπως απαιτείται", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Θυμίζουμε πως η FIFA και η UEFA έχουν ανακοινώσει ότι οι ρωσικές ομάδες αποβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας από τις διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας της Ρωσίας.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ