ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε καταφύγιο παίκτες της Μέταλιστ και της Λβιβ μετά από σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε καταφύγιο παίκτες της Μέταλιστ και της Λβιβ μετά από σειρήνες αεροπορικής επιδρομής
BUCKAROO BANZAI TWITTER

Το ματς ανάμεσα στη Μέταλιστ και τη Λβιβ διεκόπη, με τους παίκτες να μεταφέρονται σε καταφύγια, καθώς ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας ξεκίνησε την Τρίτη (23/8) εν καιρώ πολέμου. Τα παιχνίδια διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ υπάρχουν καταφύγια σε απόσταση 500 μέτρων απ' όλα τα γήπεδα, στα οποία γίνονται ματς.

Η ρωσική εισβολή στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης συνεχίζεται, επομένως το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή την δυστοπική καθημερινότητα. Το παιχνίδι της Μέταλιστ με τη Λβιβ για την 1η αγωνιστική διεκόπη τρεις φορές.

Ο λόγος είναι οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, οι οποίες ήχησαν στην πόλη του Λβιβ. Πρώτη φορά οι σειρήνες ήχησαν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Δεύτερη φορά, ενώ το ματς βρισκόταν στο 43ο λεπτό και τελευταία περίπου στο 50ο λεπτό. Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε μετά από 4,5 ώρες. Για την ιστορία η Μέταλιστ επικράτησε 2-1 με τα γκολ των Πίντλεπενετς (37') και Πριάντουν (66').

Μπορεί ο πόλεμος να διαρκεί πάνω από έξι μήνες, όμως οι εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία παραμένουν ασυνήθιστες και σοκαριστικές. Όπως η φωτογραφία που δείχνει τους ποδοσφαιριστές της Μέταλιστ και της Λβιβ να βρίσκονται μαζί σε καταφύγια.

Πρόκειται για μία κατάσταση που δεν είναι πρωτόγνωρη για τους κατοίκους της Ουκρανίας της τελευταίας μέρες και εφόσον το πρωτάθλημα της χώρας διεξάγεται κανονικά είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρξουν παρόμοιες εικόνες. Ακόμη και σε πόλεις, όπως το Λβιβ, που βρίσκονται μακριά από το μέτωπο.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ