ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο βομβαρδισμός των Ρώσων κατέστρεψε το γήπεδο της Ντέσνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο βομβαρδισμός των Ρώσων κατέστρεψε το γήπεδο της Ντέσνα
IG/DESNAFC

Η Ντέσνα, ομάδα της πρώτης κατηγορίας στην Ουκρανία που πέρυσι αγωνιζόταν στο Europa League, δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το γήπεδό της, το οποίο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων.

Η Ντέσνα είναι μία ομάδα που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στο Europa League και τώρα δεν έχει έδρα για να δώσει αγώνες, αφού το γήπεδό της βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο σύλλογος από το Τσερνίχιβ μοιράστηκε μέσω Instagram τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στις οποίες απαθανατίζεται ό,τι έχει μείνει από το γήπεδο της πόλης.

"Για τρίτη φορά, οι Μοσχοβίτικες δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν την πιο επικίνδυνη στρατιωτική εγκατάσταση στην πόλη, το στάδιο της ομάδας. Στη φωτογραφία οι επιπτώσεις από τους βραδινούς βομβαρδισμούς. Όμως θα καταφέρουμε να τα ξαναχτίσουμε όλα. Θα γίνουμε μόνο δυνατότεροι και καλύτεροι και εσείς, 'γείτονες', θα ζείτε με αυτό όλη τη ζωή σας", ανέφερε το σχετικό ποστάρισμα, που παραθέτει και πλειάδα με φωτογραφίες από την ολική καταστροφή.

Η Ντέσνα την προπέρσινη σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις ένα χρόνο έπειτα από την "παρθενική" συμμετοχή της στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος. Πέρυσι τερμάτισε στην 6η θέση και φέτος βρίσκονταν στην 7η, μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του πολέμου.

Μέχρι την αρχή του έτους, στο σύλλογο ανήκε και ένας Έλληνας, ο Γιώργος Ερμίδης, ο οποίος είχε φύγει από τις ακαδημίες του Πανιωνίου τον Οκτώβριο του 2020 για να ενταχθεί σε εκείνες του ουκρανικού συλλόγου. Αν και προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, στη συνέχεια ο 20χρονος δεξιός εξτρέμ αποχώρησε αρκετό καιρό πριν από την εισβολή και παραμένει ελεύθερος.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ