ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πλατινί στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών και επιτέθηκε στον Πούτιν

Ο Μισέλ Πλατινί
Ο Μισέλ Πλατινί @ PETROS KARADJIAS / AP IMAGES

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί με δήλωσή του στήριξε τους Ουκρανούς στον πόλεμο με τη Ρωσία, προτρέποντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, με δήλωσή του στάθηκε στο πλευρό των Ουκρανών, στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν λόγω της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής.

Παράλληλα κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να σταματήσει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και να καθίσει στο τραπέζι για ειρηνικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή.

Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής και διοικητικός αξιωματούχος πήρε δημόσια θέση για το συγκεκριμένο συμβάν. Οι νυν ποδοσφαιρικοί αξιωματούχοι των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών δεν έχουν τοποθετηθεί, με τον Ινφαντίνο να έχει βρεθεί στο "στόχαστρο" για καλές σχέσεις με τον Πούτιν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί για τους Ουκρανούς: "Θέλω να πω στους Ουκρανούς φίλους, όλες αυτές τις θαυμάσιες γυναίκες και τους άνδρες που έχω γνωρίσει στην καριέρα μου, ως ποδοσφαιριστής και μάνατζερ, πόσο πολύ δίπλα τους στέκομαι με την καρδιά μου και τις σκέψεις μου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τρόμου.

Θαυμάζω το κουράγιο και την ενότητά τους. Είναι ένα παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο, και για κάθε έναν από εμάς, για την παγκόσμια μάχη για ειρήνη".

Παράλληλα μίλησε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν: "Ζητώ από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο έχω ανταλλάξει αρκετές φορές απόψεις στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, να σταματήσει τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Να βάλει ένα τέλος στην επίθεση και να μπει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση σε έναν ειλικρινή διπλωματικό διάλογο με γνώμονα την ειρήνη".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ