ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μέσι και ο Μαραντόνα "απελευθέρωσαν" Αργεντινούς δημοσιογράφους

Ο Λιονέλ Μέσι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, προπονητή της Αργεντινής, στην αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα στο Μουντιάλ
Ο Λιονέλ Μέσι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, προπονητή της Αργεντινής, στην αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα στο Μουντιάλ © 2010 MARCIO JOSE SANCHEZ / AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν η αφορμή για να απελευθερωθούν Αργεντινοί δημοσιογράφοι από τις Αρχές της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας πως το ποδόσφαιρο ενώνει και δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους.

Μέσα στη δίνη και τη μαυρίλα του πολέμου μία ιστορία στην Ουκρανία μεταξύ των Αρχών της χώρας και ανταποκριτών από την Αργεντινή έστειλε μήνυμα ενότητας και μας υπενθύμισε πως το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους.

Όσο παράδοξο κι αν αρχικά ακούγεται ο Λιονέλ Μέσι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ο λόγος που έληξε η περιπέτεια δύο Αργεντινών δημοσιογράφων που συνελήφθησαν από τις Αρχές της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, οι ρεπόρτερ βρίσκονταν στη χώρα για να καλύψουν από κοντά τη ρωσική εισβολή. Ωστόσο, η καχυποψία και το συναίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί σε συνθήκες πολέμους οδήγησαν στη σύλληψή τους, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για κατασκοπεία.

"Η αστυνομία κατάσχεσε έγγραφα, κάμερες, τηλέφωνα και μας συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι πρώτες ανακρίσεις έγιναν σε τεταμένη ατμόσφαιρα: είναι μια χώρα σε πόλεμο και υποπτεύονταν πως ήμασταν κατάσκοποι ή σαμποτέρ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο ρεπόρτερ.

Όλα άλλαξαν όμως, όταν όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος ο συνάδελφός του αποκάλυψε το τατουάζ με τον Μαραντόνα στη γάμπα του.

"Ένας από τους αστυνομικούς είδε τα διαβατήρια των Αργεντινών συναδέλφων μου και είπε δύο λέξεις που καταλάβαμε: "Μέσι" και "Μαραντόνα". Εκεί όλα άλλαξαν Ο κάμεραμαν μας έδειξε ότι έχει ένα τατουάζ με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στη γάμπα του. Με αυτό άλλαξε πολύ η ατμόσφαιρα και χάρη στο χέρι του Θεού και στο ποδόσφαιρο καταφέραμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση", κατέληξε ο Ντανιέλ Ματαμάλα.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ VIRAL ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ