ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο κίπερ της Έμπολι φιλοξενεί σπίτι του μία Ουκρανή πρόσφυγα μαζί με το παιδί της

Ο τερματοφύλακας της Έμπολι, Γκιλιέλμο Βικάριο, σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Γιουβέντους | 28 Αυγούστου 2021
Ο τερματοφύλακας της Έμπολι, Γκιλιέλμο Βικάριο, σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Γιουβέντους | 28 Αυγούστου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Σε μία πολύ όμορφη χειρονομία προχώρησε ο Γκουλιέλμο Βικάριο, με τον κίπερ της Έμπολι να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και να φιλοξενεί μία γυναίκα πρόσφυγα από την Ουκρανία μαζί με το 8χρονο παιδί της.

Όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, μετά από τη ρωσική εισβολή στα εδάφη της γειτονικής της χώρας που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, τόσο αυξάνεται η ανάγκη για την επίδειξη αλληλεγγύης απέναντι σε έναν δοκιμαζόμενο λαό όπως ο ουκρανικός.

Μία τέτοια όμορφη χειρονομία, που είναι μικρή αλλά και ταυτόχρονα μεγάλη, ανήκει στον Γκουλιέλμο Βικάριο, με τον πορτιέρε της Έμπολι να υποδέχεται πριν από λίγες ημέρες στο σπίτι του στο Ούντινε (πόλη καταγωγής του) μία γυναίκα μαζί με το 8χρονο παιδί της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα έφτασε στην Ιταλία ως πρόσφυγας από το Ντνίπρο, μετά από το ξέσπασμα του πολέμου, την ώρα που ο πατέρας της οικογένειας έμεινε πίσω στην πατρίδα για να πολεμήσει.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα Sportmediaset, ο 25χρονος τερματοφύλακας υποδέχτηκε προσωπικά την οικογένεια, τη μητέρα Χάνα και τον 8χρονο Μίλαν, ενώ χάρισε στο παιδί και μία φανέλα του με το Νο 13.

Επιπλέον, ανέλαβε να καλύψει όλα τα έξοδα για να τον γράψει σε μία ποδοσφαιρική σχολή, για να κυνηγήσει το όνειρό του να παίξει ποδόσφαιρο μακριά από τον τρόμο του πολέμου.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ