ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ιταλός που άφησε το ποδόσφαιρο για να στρατευτεί, τραυματίστηκε στην Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ιταλός που άφησε το ποδόσφαιρο για να στρατευτεί, τραυματίστηκε στην Μαριούπολη
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΛΟΥΚΑ ΒΑΒΑΣΟΡΙ ΣΤΟ TIK-TOK

Ιταλός πρώην γκολκίπερ, ο οποίος είχε ταξίδεψει στην Ουκρανία για να την υπερασπιστεί μετά από τη ρωσική στρατιωτική εισβολή, τραυματίστηκε σε επίθεση που έγινε στην Μαριούπολη αλλά έστειλε μήνυμα πως κατάφερε να επιβιώσει.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που μαίνεται από τις 24 Φεβρουαρίου μετά από την ρωσική εισβολή έχει φέρει στην επιφάνεια αμέτρητες ανθρώπινες ιστορίες που τράβηξαν την προσοχή στη κοινή γνώμη και μία από αυτές έχει ως πρωταγωνιστή τον Ιβάν Λούκα Βαβάσορι.

Αιτία το γεγονός πως κουβαλάει πίσω του ένα ιδιαίτερο παρελθόν. Γεννήθηκε στην Ρωσία, υϊοθετήθηκε από ιταλική οικογένεια και έπαιξε μπάλα στις μικρές κατηγορίες της χώρας (σε Λουγκάνο, Προ Πάτρια και Μπρα) ενώ μετά από την ρωσική εισβολή πήρε την απόφαση να ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό.

Πριν το κάνει αυτό, κρέμασε τα γάντια του στην Ιταλία (τερματοφύλακας γαρ) και αφού άναψε πρώτα το πράσινο φως από την ιταλική πρεσβεία στο Κίεβο, άφησε το σπίτι του και ταξίδεψε στην Ουκρανία, όπου εδώ και δύο μήνες όχι μόνο πολεμάει αλλά αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου και μέσω video που ανεβάζει στην πλατφόρμα του Tik-Tok.

Σε αρκετά ποσταρίσματα ο Βαβάσορι είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν φοβόταν να πεθάνει, πολεμώντας για την υπεράσπιση της Ουκρανίας, και το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα είχε χαθεί κάθε ίχνος του, είχε κάνει αρκετούς να φοβούνται για το χειρότερο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ιταλός που άφησε το ποδόσφαιρο για να στρατευτεί, τραυματίστηκε στην Μαριούπολη
TIK-TOK/IVANLUCAVAVASSORI

Κάτι που δεν είχε τεράστια απόσταση από την πραγματικότητα, με τον πατέρα του, Πιέτρο, να γνωστοποιεί πως ο γιος του ήταν σε ένα κονβόι Ουκρανών στρατιωτών που δέχτηκε επίθεση από Ρώσους κατά τη διάρκεια ανελέητου βομβαρδισμού της Μαριούπολης.

"Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε πως το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια περισυλλογής τραυματιών από επίθεση στην Μαριούπολη, δύο κονβόι καταστράφηκαν από τον ρωσικό στρατό. Σε ένα από αυτά ήταν ίσως ο Ιβάν, μαζί με την τέταρτη ταξιαρχία.

Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν υπήρχαν επιζήσαντες. Θα σας ενημερώσουμε μέσα από σελίδες στο Instagram και στο Facebook που ο Ιβάν μάς έχει αφήσει να διαχειριζόμαστε", έγραψε αρχικά ο πατέρας του, για να κάνει νέα ανάρτηση λίγη ώρα αργότερα λέγοντας τα εξής: "Ο γιος μου είναι ζωντανός, είναι στο νοσοκομείο".

Μετά από την αποκάλυψη αυτή ήρθε και μία ακόμα μεγαλύτερη από τον ίδιο τον Ιταλό πρώην τερματοφύλακα, που έγραψε στη σελίδα του στο Instagram: "Γεια σε όλους, ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα υποστήριξης που μου στείλατε. Είμαι ζωντανός, έχω μόνο υψηλό πυρετό και αρκετά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος.

Ευτυχώς δεν έσπασε κάτι. Σας ευχαριστώ ξανά όλους για την υποστήριξή σας".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ