ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Γκίσντολ παραιτήθηκε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας

Ο Μάρκος Γκισντόλ ως προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας
Ο Μάρκος Γκισντόλ ως προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας @ 2021 PAVEL GOLOVKIN / AP IMAGES

Ο Μάρκους Γκίσντολ παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Λοκομοτίβ Μόσχας, καθώς όπως δήλωσε στη Bild δεν μπορεί να εργάζεται σε μια χώρα που ο ηγέτης της είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο.

Ο Μάρκους Γκίσντολ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Λοκομοτίβ Μόσχας, λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την οποία είναι αντίθετος.

Ο Γερμανός τεχνικός σε δηλώσεις του στη Bild ανέφερε τους λόγους που προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μένει σε μια χώρα και να εργάζεται, που ο ηγέτης της είναι υπεύθυνος για έναν πόλεμο. Η ομάδα πάντως στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο προπονητής απολύθηκε.

"Για εμένα, η δουλειά του προπονητή είναι η καλύτερη στον κόσμο. Αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου σε και χώρα της οποίας ο ηγέτης είναι υπεύθυνος για έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Δεν ευθυγραμμίζεται με τις ηθικές μου αξίες και για αυτό παραιτήθηκα.

Δεν μπορώ να πηγαίνω στο προπονητικό κέντρο, να ζητάω από τους παίκτες μου επαγγελματισμό και μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα να δίνονται εντολές που προκαλούν μεγάλο πόνο σε έναν ολόκληρο λαό. Είναι προσωπική μου απόφαση και είμαι σίγουρος για αυτήν" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκίσντολ στη γερμανική εφημερίδα.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ