ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Λιόν δώρισε 50.000 ευρώ για τα παιδιά

Παιδιά στην Πολωνία, που εγκατέλειψαν την Ουκρανία λόγω του πολέμου
Παιδιά στην Πολωνία, που εγκατέλειψαν την Ουκρανία λόγω του πολέμου © 2022 VISAR KRYEZIU / AP IMAGES

Η Λιόν αποφάσισε να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της στον ουκρανικό λαό και όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/3) θα δωρίσει 50.000 ευρώ στη UNICEF για τη στήριξη των παιδιών στη χώρα.

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η Λιόν την Παρασκευή (4/3), καθώς όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της θα στηρίξει έμπρακτα τον ουκρανικό λαό, που βιώνει τις τελευταίες ημέρες τη φρίκη του πολέμου, λόγω της ρωσικής εισβολής.

Συγκεκριμένα, ο γαλλικός σύλλογος θα προχωρήσει σε μία δωρεά ύψους 50.000 ευρώ στη UNICEF, η οποία παρέχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Αυτή η δωρεά έχει στόχο να στηρίξει τις δράσεις της UNICEF στην Ουκρανία και στις γειτονικές χώρες: πρόσβαση σε νερό, εκπαίδευση, υγεία και ασφάλεια.

"Ο κόσμος του αθλητισμού μπόρεσε να ανταποκριθεί και έχει κινητοποιηθεί με μία φωνή για την ειρήνη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε απαιτούν να δείξουμε αλληλεγγύη και αυτό κάνει η Λιόν.

Θα ενισχύσουμε τις ενέργειές μας τις επόμενες εβδομάδες, ιδιαίτερα γύρω από το ποδόσφαιρο, για να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι ο αθλητισμός είναι φορέας εθνικής συνοχής, αλλά και διεθνούς χάρη στις κοινές μας αξίες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας, Ζαν Μισέλ Ολά.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΛΙΟΝ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ