ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκτός Ευρώπης και τη νέα σεζόν όλες οι ρωσικές ομάδες

Οι παίκτες της εθνικής Ρωσίας σε αναμέτρηση κόντρα στο Σαν Μαρίνο
Οι παίκτες της εθνικής Ρωσίας σε αναμέτρηση κόντρα στο Σαν Μαρίνο @ 2019 MARCO VASINI / AP IMAGES

Η UEFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (2/5) ότι επέκτεινε τις κυρώσεις της σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Ρωσίας, συλλόγους ή εθνικές, αποκλείοντάς τες από τις διεθνείς διοργανώσεις της επόμενης σεζόν (Champions League, Europa League, Conference, Nations League κλπ). Παράλληλα δεν επιτρέπεται στην Ομοσπονδία να διεκδικήσει το χρίσμα είτε για το Euro 2028 είτε για το Euro 2032.

Συνεχίζεται το "εμπάργκο" της UEFA στη Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να λαμβάνει μια σειρά αποφάσεων για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Ρωσίας, συλλόγους ή εθνικές.

Οι ρωσικές ομάδες αποκλείστηκαν απ' όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να αγωνιστούν σε Champions League, Europa League και Conference League.

Παράλληλα, οι εθνικές ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Nations League για τη σεζόν 2022/23, ενώ στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει πως δεν θα κάνει δεκτή πρόταση της Ρωσίας για την ανάληψη της διοργάνωσης είτε του Euro 2028 είτε του Euro 2032.

Όλοι οι παραπάνω περιορισμοί αφορούν όλες τις ομάδες της Ρωσίας (γυναικών, ανδρών, και Νέων Κ17 και Κ19).

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ EURO NATIONS LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ CONFERENCE LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ