ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Να χτίσουμε νοοτροπία νικητή, μελετήσαμε μια λίστα με πάνω από 45 παίκτες"

Ο Γκουστάβο Πογέτ στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής
Ο Γκουστάβο Πογέτ στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής INTIME

Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ότι θέλει να χτίσουν οι παίκτες του νοοτροπία νικητή, ενώ για τις κλήσεις του, τόνισε ότι μελέτησε με την ομάδα του μια λίστα με περισσότερους από 45 παίκτες, τους οποίους επέλεξε με συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογέτ, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του προπόνησης με τη γαλανόλευκη, τόνισε ότι θέλει να δει από τους παίκτες ορισμένα πράγματα, να χτίσουν νοοτροπία νικητή ενώ οι παίκτες που επέλεξε προήλθαν από μια μεγάλη λίστα με 45 παίκτες με συγκεκριμένη κριτήρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ: Για την πρώτη του προπόνηση: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχαμε δουλειά γραφείου, αλλά πάντα είναι καλό να βρίσκονται στο γήπεδο οι παίκτες. Τώρα ως προς τα φιλικά, θέλω να δω τα παιδιά πώς θα είναι. Όχι 40-50% αλλά να δούμε τι μπορούμε να κρατήσουμε για τα επόμενα παιχνίδια".

Για το αν θα χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια για να δει τους παίκτες ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων: " Ναι, θέλουμε να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτα να δω τον τρόπο παιχνιδιού των παιδιών και στη συνέχεια να κερδίσουμε τα παιχνίδια, δεν πάμε απλά για να τα παίξουμε, θέλουμε να χτίσουμε νοοτροπία νικητή".

Για τα προβλήματα που είχε στις πρώτες του κλήσεις: "Έχω εμπειρία στην προπονητική. Υπάρχουν πάντα προβλήματα. Από τα πράγματα που έμαθα, είναι να επικεντρώνομαι στους παίκτες που έχω μαζί μου, οπότε θα δουλέψω με αυτούς".

Για τα νέα παιδιά που κάλεσε στην Εθνική: "Μελετήσαμε μια μεγάλη λίστα με παίκτες, πάνω από 45 παίκτες. Επιλέξαμε τους παίκτες με συγκεκριμένη κριτήρια. Ο Λύρατζης έκανε καλό παιχνίδι με την ομάδα του χθες (σ.σ. κόντρα στην ΑΕΚ), έπαιζε στην Κ21. Ήταν μικρό το κενό και τον καλέσαμε μαζί μας".

Για τον τρόπο που θέλει να παίζουν οι παίκτες του: "Δεν θα σας δω όσες πληροφορίες θέλετε. Δεν θέλουμε οι αντίπαλοί μας να ξέρουν τα πλάνα μας. Θέλω να υπάρχει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, να φτάνει η μπάλα στους επιθετικούς. Λίγη υπομονή και θα τα μάθετε όλα σε λίγες ημέρες".

Για το αν θα προχωρήσει σε δοκιμές: "Οπωσδήποτε θα δοκιμάσουμε πράγματα, θα σεβαστούμε το ποδόσφαιρο και την ουσία. Θέλουμε να έχουμε πάθος και να πάρουμε το αποτέλεσμα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ