ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ για το ακυρωθέν γκολ: "Αν ο τερματοφύλακας πει ότι τον επηρεάζει ο παίκτης μας, τότε ψεύδεται"

Πογέτ για το ακυρωθέν γκολ: "Αν ο τερματοφύλακας πει ότι τον επηρεάζει ο παίκτης μας, τότε ψεύδεται"
INTIME

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Κύπρο ο Γκουστάβο Πογέτ ρωτήθηκε για το ακυρωθέν γκολ του Φούντα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει πως σύμφωνα με τους κανονισμούς υπάρχει οφσάιντ αλλά ο γκολκίπερ δεν επηρεάζεται.

Ο Γκουστάβο Πογέτ και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ήττα από την Κύπρο επανέλαβε πως η Ελλάδα έμαθε αρκετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως χαρακτηριστικά είπε και στις κάμερες, και είναι χρήσιμο που την Τρίτη (27/9) ακολουθεί ξανά παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη διάρκεια της όμως ρωτήθηκε τόσο για παίκτες και δη τους επιθετικούς που απουσίαζαν όσο και για τη φάση του γκολ του Φούντα που ακυρώθηκε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει πως ναι σύμφωνα με τους κανονισμούς υπάρχει οφσάιντ μόνο στην περίπτωση που ο τερματοφύλακας επηρεάζεται. Αυτό όμως σύμφωνα με τον Πογέτ δεν συνέβη.

Αρχικά στη σχετική ερώτηση για τους παίκτες που έλειπαν και δη των δύο βασικών επιθετικών Παυλίδη και Γιακουμάκη είπε:

"Θα ήταν άδικο τώρα αφού χάσαμε να θυμηθούμε τους παίκτες που δεν έπαιξαν και έλειπαν. Το θέμα είναι τι έγινε απόψε εδώ".

Ενώ στην ερώτηση για το αν κατάλαβε γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Φούντα η απάντηση του ήταν η εξής:

"Στο ακυρωθέν γκολ είναι πιθανό να δοθεί οφσάιντ γιατί υπάρχει ένας παίκτης μας που είναι μπροστά από τον γκολκίπερ. Θέλω να ρωτήσετε τον τερματοφύλακα αν ο παίκτης τον επηρεάζει ή τον παρεμποδίζει ώστε να πηδήξει σε λάθος χρόνο.

Αν σας πει ότι τον επηρέασε τότε ψεύδεται. Ναι ο παίκτης μας ήταν σε θέση οφσάιντ. Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού αν ο διαιτητής καταλάβει πως τον επηρεάζει μπορεί να δώσει οφσάιντ. Το δέχομαι είναι 50-50. Ο γκολκίπερ όμως δεν πήδηξε νωρίτερα επειδή ήταν ο παίκτης μας ήταν μπροστά. Δεν το συζητώ. Μπορώ να το δεχτώ όμως δεν έχω παράπονα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ