ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Αυτή τη στιγμή έχω τους καλύτερους παίκτες που μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα"

Ο Γκουστάβο Πογέτ
Ο Γκουστάβο Πογέτ INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Ολλανδία αποκάλυψε ότι ένας από τους παίκτες είναι πιθανό να μείνει εκτός λόγω τραυματισμούς, ενώ όσον αφορά τις κλήσεις του υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή έχει στην ομάδα του τους καλύτερους Έλληνες παίκτες.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Πέμπτη (7/9) την Ολλανδία (21:45, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) για τα προκριματικά του Euro 2024.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη (6/9) ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "γαλανόλευκης" μίλησε για πιθανό τραυματισμό παίκτη, που μπορεί να τον αφήσει εκτός από το ματς με τους "οράνιε", χωρίς όμως να αποκαλύπτει το όνομά του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επιλογές του, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις που γίνονται για τις αποφάσεις του δεν τον επηρεάζουν, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην ομάδα του έχει τους καλύτερους Έλληνες παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογέτ:

"Για το αν είναι το πιο κρίσιμο ματς: "Είναι κλειδί δεδομένης της χρονικής στιγμής, Δεν θα έρθει το τέλος αν αύριο δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, αλλά αν το καταφέρουμε θα έχει τεράστια σημασία για την ομάδα".

Για το αν θα είναι παρόμοια η τακτική προσέγγιση με αυτή στο Παρίσι: "Η απάντηση εξαρτάται από κάτι μικρό που δεν μπορώ να σας πω τώρα. Από ένα ενδεχόμενο τραυματισμού που μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη για το πώς θα παρατάξω την ομάδα και την κατάσταση που θα μας δημιουργήσει αυτός ο παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε ότι τα πρώτα 15-20 λεπτά θα έχουμε έντονο πρέσινγκ από την Ολλανδία, οπότε πρέπει να είμαστε γενναίοι όταν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο".

Για το αν είναι ένα ματς που τον κάνει να ονειρεύεται τη Γερμανία: "Ναι. Όταν είδα στην κλήρωση, δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος. Κοιτώντας όμως τώρα τη θέση και την κατάσταση που βρισκόμαστε, τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που έχει η ομάδα, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Κι εφόσον καταφέρουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ομάδα".

Για το αν ρισκάρει επειδή υπάρχει το "μαξιλάρι" του Nations League: "Με βάση όσα σας είπα πριν, αν έχουμε τον παίκτη, τότε ναι θα μπορέσουμε να πάρουμε το ρίσκο. Θα είναι μία ευκαιρία για μας να κάνουμε αυτό το έξτρα βήμα μπροστά. Στο πρώτο μέρος κόντρα στη Γαλλία δεν βγαίναμε μπροστά, παρόλο που η ομάδα στεκόταν καλά, δεν ήμουν ικανοποιημένος από αυτό που έβλεπα. Είχαμε τα επτά λεπτά στο δεύτερο μέρος, που παρόλα όσα συνέβησαν η ομάδα κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της, να παραμείνει οργανωμένη κι αυτό είναι μία καλή βάση για το ματς με Ολλανδία. Είναι ματς που μπορεί να σου πηγαίνουν πολύ καλά και με μία κίνηση να τα χάνεις όλα. Πρέπει να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, να είμαστε αρκετά καλοί κι αρκετά άντρες, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Για το αν το ματς με την Ολλανδία θα είναι παιχνίδι αποδείξεων για εκείνον: "Δεν με έχει επηρεάσει καθόλου όλη αυτή η συζήτηση που έγινε για τις επιλογές μου. Η ομάδα ξέρει γιατί κάνουμε καθετί, τους λόγους και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι όλα έχουν παραμείνει εντός της ομάδας, γιατί σήμερα όλα κυκλοφορούν. Ίσως αν φτάσουμε στο Euro να δούμε κι άλλους ποδοσφαιριστές. Η πόρτα της Εθνικής θα είναι πάντα ανοιχτή. Αυτή τη στιγμή, έχω στη διάθεσή μου τους καλύτερους δυνατούς παίκτες που μπορούν να εκπροσωπούν την Εθνική μας και θα το αποδείξουν κόντρα στην Ολλανδία".

Για την Ολλανδία: "Είδαμε ότι είναι μία ομάδα ενωμένη, ξέρουν ότι είμαστε δύσκολος αντίπαλος ακόμα κι όταν βρεθήκαμε με 10 απέναντι στη Γαλλία. Δεν αρκεί αύριο να είμαστε καλοί, πρέπει να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο, γιατί μπορεί να έχεις προετοιμάσει το παιχνίδι, να έχεις επιλέξει τους καλύτερους δυνατούς παίκτες, αλλά πρέπει να σταθούμε ως ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική κι ελπίζω να τα δούμε όλα αυτά αύριο βράδυ".

Για την παρουσία 2.000 Ελλήνων στις εξέδρες: "Ήταν ένα από τα πρώτα βήμα όταν ξεκίνησα με την ομάδα. Να καταφέρνει η ομάδα να παίρνει νίκες για να αποκτήσει ξανά αυτή τη σύνδεση με τον κόσμο. Φυσικά και θέλουμε τη στήριξή τους, είναι πολύ σημαντική κι ελπίζω στο τέλος του αγώνα να μπορέσουν να φύγουν με χαρούμενοι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EURO ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ