ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Είχα φανταστικό τηλεφώνημα με τον Φορτούνη, στον ΠΑΟΚ ξέρουν γιατί δεν κάλεσα τον Κωνσταντέλια"

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ στις δηλώσεις του πριν την πρώτη προπόνηση της Εθνικής ενόψει Ολλανδίας και Γιβραλτάρ υποστήριξε πως στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τους λόγους που δεν κλήθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ενώ αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Κώστα Φορτούνη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου λίγη ώρα πριν την πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας τη Δευτέρα το απόγευμα στο αθλητικό κέντρου του Ατρόμητου, στο Περιστέρι.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στις κλήσεις και δη τους παίκτες που δεν κάλεσε όπως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας λέγοντας πως έχει εξηγήσει στον ΠΑΟΚ τους λόγους για τους οποίους έμεινε εκτός.

Αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που είχε με τον Φορτούνη και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του ενώ μίλησε και για τη σημασία του αγώνα με την Ολλανδία.

Όταν ανακοινώθηκαν οι κλήσεις έχει ξεκινήσει συζήτηση για ποδοσφαιριστές που λείπουν απ' αυτές και είχαν έναν καλό Αύγουστο όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Βαγιαννίδης αλλά δεν βρίσκονται στην ομάδα, θέλετε να μας πείτε τι έχει γίνει;

"Πρώτα να πούμε σε όλους πόσο καλή επίδοση είχε αυτή η ομάδα. Πριν δύο μήνες παίξαμε εξαιρετικά κόντρα στην Ιρλανδία εντός έδρας, νικήσαμε. Πήγαμε στο Παρίσι όπου παίζαμε με δέκα παίκτες για περισσότερο από μισή ώρα και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με την απόδοση της ομάδα.

Μου φαίνεται αρκετά παράξενη αυτή η κατάσταση. Καθώς όλα ήταν τόσο θετικά και όλοι τώρα ψάχνουν τα αρνητικά. Έχω καλή σχέση με όλες τις ομάδες στην Ελλάδα, είχα ένα φανταστικό τηλεφώνημα με τον Κώστα Φορτούνη.

Είχα μια καλή επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ και ξέρουν τους λόγους. Γιατί προσπαθούμε να βάλουμε εμπόδια στο δρόμο της Εθνικής.

Δεν υπάρχουν προβλήματα, έχουμε τις προπονήσεις. Η προεπιλογή είναι ανοιχτή για όλους, έχουμε 40 παίκτες που παρακολουθούμε συνέχεια. Όποτε χρειαστούμε κάποιον παίκτη θα τον καλέσουμε, ξέρει το λόγο. Υποστηρίξτε την Εθνική ομάδα σας παρακαλώ.

Η Εθνική έχει μείνει εκτός μεγάλων διοργανώσεων για πολλά χρόνια. Τώρα είμαστε σε μια καλή κατάσταση και όλοι πρέπει να στηρίξουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Δουβίκα, τον Κυριακόπουλο, τον Γούτα που ξεκίνησε φανταστικά στην Αγγλία, τον Κολοβέτσιο που πάντα μου άρεσε, από τότε που ήμουν στην ΑΕΚ. Μπορώ να σας πω και άλλα δέκα-δεκαπέντε ονόματα. Αλλά αν κοιτάμε τι είναι καλό για κάθε κλαμπ θα είναι αρκετά δύσκολο. Η κατάσταση είναι καλή και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για άλλα πράγματα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να είναι ιδιωτικά. Δεν είμαι ο προπονητής που θα τα βγάλω στη φόρα. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να είναι ικανοποιημένος για όσα άκουσε. Ελπίζω ο Φορτούνης να έχει μια φανταστική καριέρα από εδώ και στο εξής και κοιτάμε μπροστά".

Μας κόψατε την πάσα για το αν οι λόγοι ήταν μόνοι αγωνιστικοί για τον Κωνσταντέλια ή τον Φορτούνη;

"Όχι. Γιατί είναι καλύτερα που δεν ξέρετε κάποια πράγματα. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος που δουλεύουμε, που κάνουμε πράγματα. Ο ΠΑΟΚ ξέρει. Μπορεί και να μην είναι ικανοποιημένοι με την απάντηση μου, το καταλαβαίνω. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το γκρουπ".

Μέχρι τον Ιούνιο ο ίδιος και η ομάδα έχει ζεστάνει τον κόσμο, τώρα έχει μια αρνητικότητα, τι θα θέλατε να του πείτε;

"Ο πρώτος μου στόχος ήταν ο κόσμος να βρεθεί ξανά στο γήπεδο στο πλευρό της Εθνικής. Ήμασταν στην πρώτη θέση στο Nations League. Στο Euro ξεκινήσαμε εξαιρετικά και πιστεύω πως ο κόσμος θα καταλάβει και θα είναι δίπλα μας".

Είπατε πως κάποια πράγματα είναι ιδιωτικά, ποδοσφαιρικά και τακτικά μας είπατε ότι σας κάνουν, μπορείτε να μας πείτε αν είναι άλλοι λόγοι που δεν κλήθηκαν. ;

"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τους βάλουμε όλους. Ξέρω τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε κόντρα στην Ολλανδία. Τώρα δεν είναι μαζί μας. Ελπίζουμε να συνεχίσει να παίζει και θα δούμε ξανά τον Κωνσταντέλια σε έναν μήνα".

Υπάρχει μπροστά μας το ματς με την Ολλανδία, είναι το πιο κομβικό που έχετε;

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Παρότι δεν τελειώνει ο όμιλος θα είναι σημαντικό να φύγουμε αήττητοι από εκεί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ