ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Αν θέλουμε να πάμε στο Euro, πρέπει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο"

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη διάρκεια του αγώνα Γαλλία - Ελλάδα
Ο Γκουστάβο Πογέτ στη διάρκεια του αγώνα Γαλλία - Ελλάδα INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Γαλλία υποστήριξε πως αν η Ελλάδα θέλει να πάει στο Euro θα πρέπει να κάνει ανάλογες εμφανίσεις με αυτή κόντρα στους τρικολόρ παρά την ήττα με 1-0.

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Γαλλίας με την Ελλάδα ο Γκουστάβο Πογέτ υποστήριξε πως οι "τρικολόρ" ήταν η δυσκολότερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον ίδιο στον πάγκο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως αν θέλει η ομάδα να πάει στο Euro θα πρέπει να παίζει όπως κόντρα στη Γαλλία παρά την ήττα με 1-0 ενώ ρωτήθηκε για όσα συζήτησε με τους διαιτητές της αναμέτρησης μετά το τέλος του αγώνα.

"Απ' όταν ήρθα στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας το σημερινό ήταν το δυσκολότερο ματς που δώσαμε. Είναι απίστευτο το επίπεδο του αντίπαλου σε σχέση με το δικό μας. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί στο τεχνικό κομάτι. Δεν παίξαμε το παιχνίδι που είχαμε προετοιμάσει.

Μετά ήρθε το πέναλτι και εν συνεχεία η κόκκινη και ήταν ακατόρθωτο να κάνουμε κάτι. Δεν μου αρέσει να χάνω αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο να παίξεις εδώ και έχουμε πολλά να μάθουμε από το παιχνίδι".

Μετά το σφύριγμα της λήξης πήγατε στους διαιτητές, τι τους είπατε;

"Ναι ήταν το τελευταίο του παιχνίδι".

Δεν ήσασταν ικανοποιημένος με τις αποφάσεις του;

"Όχι δεν είχα πρόβλημα με τους διαιτητές. Συζητήσαμε λίγο τη φάση με τον Μαυροπάνο και τον Γκριεζμάν. Σίγουρα ήταν επικίνδυνο παίξιμο. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο Μαυροπάνος δεν βλέπει τη φάση.

Από εκεί και πέρα του είπα πως έκανε μια σπουδαία καριέρα, ήταν σημαντικός διαιτητής και μιλούσαμε για ποδόσφαιρο και ας μην με πιστεύετε. Δεν είπαμε τίποτα για το παιχνίδι. Όταν κάποιος σταματάει την καριέρα του τελειώνουν όλα ήταν δύσκολη στιγμή για αυτόν. Από τη μια τελείωσε και υπήρχε και η στεναχώρια. Ελπίζω να πάει διακοπές και να συνεχίσει τη ζώη του".

Αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι ένας καλός επιθετικός όπως οι Χαριστέας - Γκέκας;

"Όχι δεν το νομίζω. Δεν είναι μόνο θέμα των επιθετικών, πρέπει να δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες στους επιθετικούς για να βάλουν το γκολ. Σήμερα παίξαμε κόντρα σε παίκτες υψηλού επιπέδου. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς αν θέλουμε να πάμε στο Euro πρέπει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο".

Η ομάδα θυμίζει την ομάδα του 2004 με καλή αμυντική λειτουργία;

"Το πιο εύκολο να ζητήσεις από τους παίκτες είναι να αμυνθείς καλά αλλά αν δεν έχεις και επιθετικούς παίκτες δεν μπορείς να κερδίσεις και το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό σήμερα ήταν το δεύτερο μέρος. Στο ημίχρονο είπαμε παίζουμε το παιχνίδι μας και μετά έγινε ότι έγινε αλλά παίζαμε καλύτερα αυτό που θέλαμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ EURO ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ