CHAMPIONS LEAGUE

Πλζεν - Μπαρτσελόνα 2-4: Αντίο στο Champions League με νίκη για τους μπλαουγκράνα

Πλζεν - Μπαρτσελόνα 2-4: Αντίο στο Champions League με νίκη για τους μπλαουγκράνα
@ 2022 PETR DAVID JOSEK / AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Πλζεν με 4-2 στην Τσεχία και είπε αντίο με νίκη στο Champions League. Ο Φεράν Τόρες πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα του Τσάβι και από ένα οι Μάρκος Αλόνσο και Πάμπλο Τόρε. Ο Τόμας Χόρι πέτυχε τα δύο γκολ για τους Τσέχους.

Η Μπαρτσελόνα είπε αντίο στο Champions League με ένα άνετο διπλό στην Τσεχία, επικρατώντας της Βικτόρια Πλζεν 2-4. Η ομάδα του Τσάβι τερμάτισε τον όμιλο με επτά βαθμούς και συνεχίζει στο Europa League.

Οι μπλαουγκράνα πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο έκτο λεπτό. Ο Φατί έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, ο Στάνεκ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα αυτή πήρε κατεύθυνση προς την εστία και ο Αλόνσο με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Πλζεν έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Τσόρι στο 21ο λεπτό σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πένια. Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι και πέτυχαν και δεύτερο γκολ πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Ραφίνια με υπέροχη πάσα βρήκε τον Άλμπα και αυτός με το κεφάλι έστρωσε στον Φεράν Τόρες, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Τσέχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και απάντησαν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χόρι στο 51ο λεπτό. Η παράβαση ήταν ένα σπρώξιμο του Τορέ μέσα από την περιοχή.

Τρία λεπτά μετά οι μπλαουγκράνα πέτυχαν τρίτο γκολ με δεύτερο προσωπικό γκολ του Φεράν Τόρες. Ο Ισπανός διένυσε λίγα μέτρα και συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ραφίνια και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 63ο λεπτό οι Τσέχοι μείωσαν εκ νέου στο σκορ. Ο Βιλκανόβα με ωραία σέντρα βρήκε τον Χόρι από τα αριστερά και αυτός με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Καταλανοί αποκατέστησαν την κυριαρχία τους στο 75ο λεπτό. Ο Ραφίνια μοίρασε μια ακόμα ασίστ και ο νεαρός Πάμπλο Τόρε με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Τσέχοι έφτασαν κοντά στο να πετύχουν και τρίτο γκολ, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε ο Γίρκα στο 83' σταμάτησε στο δοκάρι του Πένια. Αυτή ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή στο παιχνίδι.

Πλζεν: Στάνεκ, Χόλικ, Χέιντα, Περίκα, Γεμέλκα (57' Χάβελ), Εντιαγέ (57' Μπούτσα), Κάλβαχ (79' Τσέρμακ), Ζιρκά, Βιλκανόβα, Πιλάρ (88' Κρόνους), Χόρι (79' Μπάσι).

Μπαρτσελόνα: Πένια, Μπεγερίν, Πικέ, Αλόνσο, Άλμπα (57' Μπαλντέ), Κεσιέ (67' Κασάδο), Τορέ (77' Σανζ), Γκάβι, Ραφίνα (77' Ντεμπελέ), Τόρες, Φατί.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ