ΠΑΟΚ

Πληγωμένος, αλλά και αποφασισμένος ο ΠΑΟΚ: Αυτό είναι το σχέδιο απόδρασης του Λουτσέσκου από το Καραϊσκάκης

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καλείται να βρει δυνάμεις και να βγάλει χαρακτήρα νικητή, στο κομβικό για τη συνέχεια ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Γρίφος το σχήμα που θα επιλέξει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ όσες φορές στη φετινή σεζόν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, φάνηκε να βρίσκεται σε δυσμενή θέση λόγω ενός αποτελέσματος, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να επιστρέψει.

Αυτό θα κληθεί να κάνει και απόψε απέναντι στον Ολυμπιακό (21/4, 20:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στο πρώτο του παιχνίδι με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Conference League. Ο Δικέφαλος έχει να αντιμετωπίσει την δική του πεσμένη λόγω του αποκλεισμού ψυχολογία – σε αντίθεση με αυτή των γηπεδούχων που βρίσκονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Επίσης, την κούραση από το παιχνίδι της Πέμπτης, που λογικά θα είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπίσουν και οι ερυθρόλευκοι και επιπλέον το πρόβλημα με τις ιώσεις που αντιμετωπίζουν εδώ και τουλάχιστον δυο εβδομάδες οι ποδοσφαιριστές και εμπόδισε τον Γιάννη Κωνσταντέλια να βρίσκεται στην αποστολή για το σημερινό μεγάλο παιχνίδι.

Δύσκολος γρίφος για Λουτσέσκου

Με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσει κανείς ποια θα είναι τα αγωνιστικά πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή θα πρέπει να τσεκάρει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του. Για παράδειγμα το μεγάλο ερωτηματικό στο σημερινό ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ είναι ο Σουαλιό Μεϊτέ.

Ο Γάλλος που είναι σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου, έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ ότι δεν έχει δυνάμεις, γεγονός που λογικά οφείλεται στο κύμα ιώσεων που ταλαιπωρεί την ομάδα του. Είναι σε τέτοιο επίπεδο ετοιμότητας για να ξεκινήσει σε ένα τόσο απαιτητικό ντέρμπι; Θα φανεί από την τελική επιλογή του Λουτσέσκου που σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάει σε σχήμα με Σβαμπ και Οζντόεφ στον άξονα του.

Για την αρχική ενδεκάδα μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Λογικά στην άμυνα αν υπάρξει αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Μπριζ αυτή θα είναι η χρησιμοποίηση του Ζόαν Σάστρε που επέστρεψε ξεκούραστος στην αποστολή με τους Κεντζιόρα, Κουλιεράκη στα στόπερ και τον Ράχμαν Μπάμπα αριστερά.

Οι επιλογές στην επίθεση

Το δίδυμο στα χαφ θα επηρεαστεί από την ετοιμότητα του Μεϊτέ, την ώρα που στην τριάδα των μεσοεπιθετικών θα επιστρέψει λογικά ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, με τον Τόμας Μουργκ σε επιτελικό ρόλο και τον Τάισον αριστερά.

Στην κορυφή της επίθεσης η σειρά λέει Σαμάτα καθώς και ο Μπράντον Τόμας είναι από τους παίκτες που έχουν ταλαιπωρηθεί από ίωση και έχει χάσει δυνάμεις το προηγούμενο διάστημα.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ θα δώσει από δυσχερή θέση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν το κερδίσει θα κλείσει με τον καλύτερο σχεδόν τρόπο τη σειρά των εκτός έδρας ντέρμπι με τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος καθώς έχουν προηγηθεί η νίκη επί του Παναθηναϊκού και η ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Μετά το ντέρμπι της Κυριακής, η ομάδα του Λουτσέσκου έχει να παίξει με τους άλλους τρεις του Big-4 στην Τούμπα και τα δυο εκτός παιχνίδια με Λαμία και Άρη στην τελευταία αγωνιστική των playoffs. Καταλαβαίνει κανείς πόσο κομβικό θα είναι για τον ΠΑΟΚ να καταφέρει να φύγει και δεύτερη φέτος νικητής από το "Καραϊσκάκης" δείχνοντας ότι δεν επηρεάζεται ούτε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ούτε από τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ