ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πίρλο: "Θέλω να κερδίσω το Champions League, αν δεν έχεις φιλοδοξίες καλύτερα μείνε σπίτι"

Ο Αντρέα Πίρλο στην αναμέτρηση με την Πόρτο στο Τορίνο
Ο Αντρέα Πίρλο στην αναμέτρηση με την Πόρτο στο Τορίνο LUCA BRUNO / ASSOCIATED PRESS

Ο Αντρέα Πίρλο μίλησε στην Daily Mail για τις φιλοδοξίες του, τη συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Ο Αντρέα Πίρλο ανέλαβε την Καραγκιουμρούκ τον περασμένο Ιούνιο και έζησε στην Τουρκία τον φονικό σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ο άλλοτε προπονητής της Γιουβέντους μιλώντας στην Daily Mail, αφού εξέφρασε αρχικά τη λύπη του για την τραγωδία, αναφέρθηκε στη συνέχεια στις φιλοδοξίες του.

"Λυπάμαι για αυτό που συνέβη, λυπάμαι για όλους". Ελπίζω ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε κάτι για να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν αυτή την τεράστια τραγωδία.

Για μένα, είναι σημαντικό να έχεις μεγάλους στόχους. Όταν ήμουν παίκτης, έπαιζα πάντα για να κερδίσω τα μεγάλα τρόπαια και τώρα έχω τον ίδιο στόχο. Είμαι εδώ για να βελτιωθώ, αλλά η φιλοδοξία είναι να πάω σε μια μεγάλη ομάδα, να κερδίσω το Champions League. Γιατί αν δεν έχεις φιλοδοξίες, πρέπει να μείνεις σπίτι.

Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος, ξέρω ότι υπήρξα σημαντικός παίκτης. Αλλά τώρα είναι τελείως διαφορετικό γιατί είμαι νέος προπονητής. Πρέπει να δουλέψω, να δουλέψω καλά, γιατί κάθε μέρα είναι σημαντική για να βελτιώνομαι".

Μέχρι τη διακοπή της Super Lig λόγω του σεισμού, η ομάδα του Πίρλο ήταν αήττητη στους τελευταίους επτά αγώνες πρωταθλήματος.

"Έχω τρεις ή τέσσερις κανόνες. Δεν μου αρέσουν τα τηλέφωνα πριν από το παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να καθυστερούν οι ποδοσφαιριστές. Αν φτάσουν αργά, δεν παίζουν. Όταν είσαι στο γήπεδο, πρέπει να δουλέψεις 100%. Μετά, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις", είπε ο Ιταλός και στη συνέχεια σχολίασε τη συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Για μένα ήταν εύκολο να συνεργαστώ μαζί του. Ήταν καλός άνθρωπος και πολύ επαγγελματίας. Ήθελε να παίζει σε κάθε παιχνίδι, να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι. Δεν είχαμε πρόβλημα, αλλά το ποδόσφαιρο αλλάζει πολύ γρήγορα, όπως κι ηλικία επίσης".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥΡΚΙΑ SUPER LIG ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ