ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ

Πίρλο: "Στον πάγκο της Σαμπντόρια είναι σα να βρίσκομαι στην Serie A"

O νέος προπονητής της Σαμπντόρια, Αντρέα Πίρλο
O νέος προπονητής της Σαμπντόρια, Αντρέα Πίρλο @2022 BEBETO MATTHEWS/AP IMAGES

Ο Αντρέα Πίρλο τονισε κατά την παρουσίασή του από την Σαμπντόρια πως η θητεία του στην Τουρκία τον βοήθησε να ωριμάσει στους πάγκους ενώ χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία για εκείνον το γεγονός ότι επιλέχτηκε για προπονητής των μπουτσερκιάτι.

Ο Αντρέα Πίρλο πήγε από τα ψηλά (Γιουβέντους) στα χαμηλά (Καραγκιουμρούκ) και τώρα, στην τρίτη παρουσία του σε πάγκο ομάδας, είναι έτοιμος για τα... δύσκολα.

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση πλέον στην Σαμπντόρια μετά από τον υποβιβασμό της στην Serie B, με τον "Maestro" να μην κρύβει πάντως τον ενθουσιασμό του για τη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του και να δίνει την υπόσχεση πως θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό για τους Γενοβέζους.

"Το να προπονήσω την Σαμπντόρια είναι σαν να προπονώ στην Serie A, επέλεξα ένα μεγάλο σχέδιο και έχω μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για μένα και για όλους επειδή έσωσαν μία ομάδα-σύμβολο την Ιταλία.

Μεγάλωσα με τους μύθους των Μαντσίνι και Βιάλι, μεγάλωσα με αυτή τη φανέλα και παρότι δεν είμαι οπαδός της, είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Ανυπομονώ να αρχίσω", τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ο 44χρονος προπονητής, για να προσθέσει:

"Το πρώτο μου παιχνίδι ως προπονητής της Γιουβέντους ήταν απέναντι στην Σαμπντόρια του Ρανιέρι. Πέρασαν αρκετά χρόνια, έχω αποκτήσει κάποιες θετικές εμπειρίες και πέτυχα κάποιους στόχους. Η Τουρκία με βοήθησε πάρα πολύ, πήγα σε μία μικρή ομάδα για να ωριμάσω και να μάθω.

Εκεί δεν είχαμε μεγάλες προϋποθέσεις για να κάνουμε κάτι, όμως πετύχαμε μεγάλα πράγματα και τους κοντράραμε όλους. Εμένα με βοήθησε ως προπονητή. Τώρα είμαι περισσότερο έμπειρος και έχω επίγνωση των λαθών που έκανα στο παρελθόν".

Όσον αφορά δε στις δυσκολίες που αναμένει να αντιμετωπίσει στην Serie A, είπε: "Ο στόχος είναι να δουλέψουμε για να έχουμε μία μεγάλη σεζόν. Η Serie B είναι διαφορετική από τις άλλες διοργανώσεις, όμως είναι ένα σημαντικό πρωτάθλημα, ο στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο γίνεται γρηγορότερα.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι σκοπεύουμε τον απευθείας προβιβασμό αλλά χρειάζεται να ξέρουμε να ονειρευόμαστε".

TAGS ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ