ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πικέ: "Ο Μουρίνιο κατέστρεψε τη σχέση μας με τους παίκτες της Ρεάλ"

Ο Ζεράρ Πικέ στο clasico ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ
Ο Ζεράρ Πικέ στο clasico ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ © 2020 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο Ζεράρ Πικέ μίλησε στον Γκάρι Νέβιλ για το πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς και τις σχέσεις που είχαν Μπαρτσελόνα - Ρεάλ την εποχή των Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο, τονίζοντας πως ο Πορτογάλος δημιουργούσε έχθρα μεταξύ των ομάδων.

Ο Ζεράρ Πικέ, που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω της διαρροής των ηχητικών του μηνυμάτων με τον πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, παραχώρησε στον άλλοτε συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ, μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πέρασμά του από τους κόκκινους διαβόλους, τη σχέση του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, καθώς και την πρώτη εντύπωση όταν αντίκρισε τον Ρόι Κιν.

"Ο Φέργκιουσον ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου, όχι απλώς προπονητής. Με έπεισε να πάω στη Γιουνάιτεντ. Πήγα σε μια αγγλική οικογένεια, αλλά το φαγητό δεν ήταν το ίδιο και τα αγγλικά μου δεν ήταν και τα καλύτερα. Θυμάμαι μια μέρα που έπρεπε να πούμε ποιος ήταν ο καλύτερος στην ομάδα και ποιος ο χειρότερος.

Ήταν φρικτό, δεν θυμάμαι ποιον είπα. Δεν ήταν εύκολα στη Γιουνάιτεντ, γιατί υπήρχαν τότε δύο από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο (Φέρντιναντ και Βίντιτς), οπότε ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο. Όταν ήμουν 17 και είδα τον Ρόι Κιν τρόμαξα λίγο. Συνειδητοποίησα ότι ήταν ένας σκληρός τύπος αλλά ένας σπουδαίος αρχηγός".

Παράλληλα, ο 35χρονος Ισπανός διεθνής σχολίασε την εποχή που οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο βρίσκονταν στους πάγκους των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντίστοιχα, δηλώνοντας πως ο Πορτογάλος τεχνικός δημιουργούσε έχθρα μεταξύ των ομάδων.

"Ήταν πολύ δύσκολα στην Ισπανία. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που ήρθε (ο Μουρίνιο) στο Καμπ Νου με τη Ρεάλ, μετά την κατάκτηση του τρεμπλ με την Ίντερ, ήταν μια σύγκρουση ριάλιτι, όπου έχασε με 5-0. Αλλά είναι αλήθεια ότι στις συνεντεύξεις Τύπου πίεζε κάθε μέρα και ίσως για τον Γκουαρντιόλα ήταν πάρα πολύ έντονο για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Εκείνη την εποχή κατέστρεψε με πολλούς τρόπους το πώς βλέπαμε το ποδόσφαιρο. Ακόμα και τη σχέση με τους παίκτες Ο Μουρίνιο πήγαινε σ' έναν παίκτη και αν του έλεγε ότι κάποιος σε μισεί, τον πίστευε. Θα έλεγα ένα γεια στον Ίκερ και δεν θα μου μιλούσε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πικέ.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ