VIRAL

Η UEFA απείλησε με μήνυση πιτσαρία που έχει πίτσα Champions League

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν @2020 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ένα γερμανικό εστιατόριο είχε την έμπνευση να δώσει σε πιάτο του του την ονομασία... Champignons League και το γεγονός αυτό έκανε την UEFA να σκεφτεί ακόμα και τη λύση του δικαστηρίου, μέχρι να επέλθει τελικά η συμφιλίωση των δύο πλευρών.

Είναι δυνατόν ένα όνομα πιάτου σε pizza-restaurant της Γερμανίας με έδρα την Φρανκφούρτη να προκαλέσει αναστάτωση και συναγερμό σε έναν ολόκληρο ευρωπαϊκό κολοσσό, όπως είναι η UEFA;

Και όμως είναι, αν το συγκεκριμένο πιάνο θυμίζει Champions League, που είναι φυσικά το προϊόν που πουλάει σε όλο τον κόσμο η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και δεν επιθυμεί να καρπώνεται άλλος τα οφέλη του.

Πρόκειται για το πιάτο με την ονομασία "Champignons League" που περιλαμβάνει μοτσαρέλα και μανιτάρια, με το πιάτο στα γερμανικά να σημαίνει "Η Λίγκα των Μανιταριών" αλλά τους ανθρώπους της UEFA να φτάνουν στο σημείο να σκεφτούν τη λήψη νομικών μέτρων για να προστατεύσουν το δικό τους ποδοσφαιρικό προϊόν.

Ωστόσο, και ενώ είχαν στείλει μέχρι και επιστολή που ενημέρωναν τους ανθρώπους της μικρής πιτσαρίας για τα μέτρα που σκόπευαν να πάρουν, τελικά έγινε αναδίπλωση, με την τελική απόφαση της ομοσπονδίας να είναι να μην κινηθεί νομικά και να αφήσει το θέμα ως έχει.

"Σαφώς κάποιοι άνθρωποι φούσκωσαν το θέμα. Φαίνεται ότι πρόκειται για μια περίπτωση ενός τοπικού πράκτορα εμπορικών σημάτων που έδειξε ιδιαίτερο ζήλο και ενήργησε πολύ βιαστικά. Το Champions League μπορεί να ζήσει κάλλιστα δίπλα σε αυτήν την πίτσα με νόστιμο ήχο".

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πιτσαρία-εστιατόριο, με την ονομασία Pizza Wolke, ειδικεύεται στις παγωμένες πίτσες και μάλιστα τις διακινούν σε 2.000 σούπερ μάρκετ της γερμανικής επικράτειας, με 300.000 να έχουν πουληθεί από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά.

Ήταν δε τόσο μεγάλη η επιτυχία τους ώστε οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να φτιάξουν μία ακόμα βιομηχανική μονάδα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν με τις τεράστιες απαιτήσεις για τις συγκεκριμένες πίτσες που υπάρχουν από πλευράς του καταναλωτικού κοινού.

TAGS VIRAL ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ