ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πετράκης: “Η ψυχολογία της στιγμής μας στοίχισε την συγκέντρωση”

INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Πετράκης και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς με τον Παναθηναϊκό στάθηκε στην αποβολή του Καρανίκα και το αριθμητικό μειονέκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιάννης Πετράκης με τον έμπειρο τεχνικό να στέκεται και πάλι στην αποβολή του Καρανίκα και στην έλλειψη συγκέντρωσης που υπήρξε στην ομάδα του με αποτέλεσμα να δεχτεί δυο γκολ από τους πράσινους.

“Είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί είχαμε μια πρώτη καλή ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς δεν εξελίχτηκε καλά το παιχνίδι. Το ελέγχαμε, το πήγαμε εκεί που θέλαμε, προηγηθήκαμε και νομίζω ότι μετά το 1-0 δεν είχε καλές προϋποθέσεις ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε κι εμείς. Έγινε ένα πολύ κλειστό ματς. Έπαιξε ρόλο η αποβολή και μάλιστα σημαντικό. Χώρια το αριθμητικό μειονέκτημα που είχαμε, επηρεαστήκαμε αρνητικά. Αναγκαστικά αλλάξαμε ρόλους, γιατί δεν είχαμε άλλους ακραίους.

Η ψυχολογία της στιγμής μας έκανε να χάσουμε τη συγκέντρωση, ο Παναθηναϊκός με δύο ευκαιρίες έβαλε τα γκολ, ενώ είχε κι ένα πολύ καλό δεκάλεπτο. Με την είσοδο Ίλιτς και Ηλιάδη στο τέλος γίναμε επικίνδυνοι, χάσαμε την ευκαιρία έστω για την ισοπαλία. Δεν τα καταφέραμε, το πλεονέκτημα στο κύπελλο το έχει πλέον ο Παναθηναϊκός, αλλά θα δούμε.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, οπισθοχωρήσαμε πίσω στο τέλος, κάτι που ήταν εντολή μου. Εμείς ελέγχαμε το ματς, ο Παναθηναϊκός δεν μας έκανε ευκαιρίες. Περιμέναμε να βρούμε τη στιγμή, όπως τη βρήκαμε με τον Ακόστα και κάναμε αυτό που ξέρουμε. Λειτουργούμε με συγκεκριμένη δεοντολογία στην ομάδα”.

Για το αν θα επέμενε για την αλλαγή Μπέριου-Γιάκου και μετά την αποβολή:
“Θέλαμε στον άξονα αρχικά να έχουμε δυο παίκτες να χειριστούν την μπάλα, δεν αλλάξαμε διάταξη, θέλαμε να ενισχύσουμε αυτό που είχαμε στα χέρια μας μετά το 1-0 και να έχουμε έναν παίκτη που να αμύνεται στα χαφ, όπως ο Τζημόπουλος, γιατί ο Σταύρος φεύγει πιο μπροστά πολλές φορές”.

Για τους δύσκολους αγώνες που έρχονται και αν τα συνεχόμενα ματς κουράζουν τους ποδοσφαιριστές:
“Οτιδήποτε έχουμε μπροστά μας που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, πρέπει να το διαχειριστούμε ανάλογα. Βήμα-βήμα θα το διαχειριζόμαστε κάθε παιχνίδι”.

Γαρουφαλιάς: “Να βρω τα πατήματα μου και να βοηθήσω την ομάδα”

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γαρουφαλιάς τόνισε:

“Μέχρι τη στιγμή της αποβολής παίξαμε καλά και δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα. Από τη στιγμή της κόκκινης και μετά χάθηκε η συγκέντρωση και δεχτήκαμε τα δύο γκολ”.

Για την επιστροφή του φέτος στην ενεργό δράση:
“Ήταν δύσκολα στην αρχή, αλλά προσπαθώ να βρίσκω τα πατήματά μου και να βοηθάω την ομάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ