ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πετράκης: "Είναι χαρά που είμαι εδώ"

Πετράκης: "Είναι χαρά που είμαι εδώ"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Πετράκης στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (13/2) αναφέρθηκε στην απόφασή του να αναλάβει τον ΠΑΣ Γιάννινα, το ματς με τον Πανιώνιο, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση του Τσάβες.

Για την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, μίλησε ο Γιάννης Πετράκης στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (13/2).

Παράλληλα, ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που ακολουθεί, τις τιμωρίες, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Τσάβες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στην συνέντευξη Τύπου:

" Για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε αυτή την ομάδα που για μένα είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για αυτό τον κ. Χριστοβασίλη.

Επίσης θέλω να πω ότι το μέγεθος μιας ομάδας το καθορίζει η δυναμική της, η δυναμική έχει άμεση σχέση με τον κόσμο και νομίζω ότι η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος. Τον θέλουμε δίπλα μας και κοντά μας στην προσπάθεια που κάνουμε για να πάει ο ΠΑΣ πιο ψηλά. Είναι χαρά που είμαι εδώ μαζί σας.

Ήθελα να πω δυο κουβέντες για το παιχνίδι που είναι μπροστά μας με τον Πανιώνιο. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για να έχουμε την συνέχεια που θέλουμε και να είναι ανάλογη με αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα".

Για το τι ήταν αυτό που μέτρησε στην απόφαση του και επέλεξε να έρθει στον ΠΑΣ: " Νομίζω ήδη με την τοποθέτηση μου έχω κατά κάποιο τρόπο απαντήσει στην ερώτηση που μου κάνατε. Ο ΠΑΣ είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος για μένα, είναι μια πάρα πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να δουλέψει σε αυτή την ομάδα".

Για το πόσους βαθμούς χρειάζεται ακόμη ο ΠΑΣ για να αποφύγει και τον αγώνα μπαράζ: " Γενικά δεν μου αρέσει να κάνω λογαριασμούς. Για μένα αυτό που είναι σημαντικό είναι να κάνουμε κάθε Κυριακή αυτό που μπορούμε, να παίρνουμε ότι μπορούμε περισσότερο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για το τι έχουμε καταφέρει και το που έχουμε φτάσει. Δεν έχω μπει στην διαδικασία να κάνω προσθέσεις και αφαιρέσεις για να δω που θα πάει η βάση και τι θα χρειαστούμε. Εμένα με ενδιαφέρει την Κυριακή να είμαστε αυτοί που πρέπει".

Για τον αν βάζει πρώτα στόχο την παραμονή και μετά ότι ήθελε προκύψει: " Αυτό που λέτε είναι η πρώτη τοποθέτηση, η αφετηρία από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Αυτό όλα γίνονται μέσα από μια διαδικασία. Η διαδικασία είναι κάθε μέρα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό θα με βοηθήσει περισσότερο σε αυτό που είπατε προηγουμένως".

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι από αυτό που βρήκε στην ομάδα, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, αλλά και στις υποδομές: " Οι πληροφορίες που είχα πριν έρθω στα Γιάννενα για το κλίμα και την κουλτούρα της ομάδας ήταν προς την θετική κατεύθυνση. Αυτό που βρήκα εγώ στην ομάδα όσο αφορά το κλίμα και την θετική αύρα που υπάρχει στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντικό, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη νοοτροπία και την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, όπως είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που με δέχθηκαν όσοι είναι κοντά στην ομάδα.

Για τις υποδομές και το πως λειτουργούν τα τμήματα αυτή την στιγμή δεν έχω άποψη, εγώ όμως σαν προπονητής θεωρώ πως είναι υποχρέωση μου να προσπαθώ να ασχολούμαι και με αυτό το κομμάτι. Όλα τα πράγματα πρέπει να τα βάλουμε σε μια προτεραιότητα, μην ξεχνάτε ότι είχαμε τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα. Δεν μπορούμε να ανακατεύουμε πολλά πράγματα μαζί, αλλά για το κομμάτι αυτό θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα η να διαπιστώσετε περισσότερα στην πορεία".

Για το πώς βλέπει τον Πανιώνιο: " Δεν υπάρχουν για μένα εύκολες ομάδες, όλα τα παιχνίδια στην αφετηρία είναι πολύ δύσκολα. Ο Πανιώνιος είναι μια εξαιρετική ομάδα, βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή, τον σεβόμαστε όπως όλες τις ομάδες και αυτό είναι η μια πλευρά.

Η δικά μας πλευρά λέει ότι θέλουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, δουλεύουμε κάθε μέρα προς αυτή την κατεύθυνση και σεβόμενοι τον αντίπαλο, πάντα πρέπει να σεβόμαστε αυτό αυτό που είμαστε και που κάνουμε εμείς. Περισσότερο εγώ ασχολούμαι με την δικιά μας την ομάδα πως θα είμαστε σε κάθε παιχνίδι και κατά δεύτερο λόγο με τον αντίπαλο".

Για το αν υπάρχουν απουσίες για τον αγώνα με τον Πανιώνιο: " Τιμωρημένοι είναι ο Ντάσιος και ο Βελλίδης. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι μαζί μας για αυτό το παιχνίδι".

Για το που επικεντρώθηκε ώστε να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΣ που είχε δημιουργηθεί τον Ιανουάριο: " Πάντα υπάρχει μια αξία, αναφέρομαι στην αξία της ομάδας η οποία αναδεικνύεται. Αυτή η αξία για κάποιους λόγους μπορεί να υποβαθμιστεί, να αναβαθμιστεί, να χαθεί στην διάρκεια ενός πρωταθλήματος. Ο καθένας από εμάς προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί για αυτό που υπηρετεί. Εγώ αυτή τη στιγμή δε νομίζω μέσα σε λίγο διάστημα ότι μπόρεσα να αλλάξω πολλά πράγματα.

Όμως πιστεύω σε όλους τους παραμέτρους που αφορούν την λειτουργία μιας ομάδας πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις πράγματα που πιστεύεις ότι την δεδομένη στιγμή μπορεί να βοηθήσουν και σε θέματα ψυχολογίας και σε θέματα καθαρού πλάνου το τι πρέπει να κάνουμε σε άμυνα και επίθεση στο βαθμό που επιτρέπει χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί, γιατί όπως ξέρετε δεν είναι πολύ εύκολο".

Για το ποια είναι η αγωνιστική κατάσταση του Τσάβες και αν υπολογίζεται στο άμεσο μέλλον: "Είμαι ευχαριστημένος που επέστρεψε ο Τσάβες γιατί πρόκειται για ένα καλό παίκτη.

Το πότε θα είναι έτοιμος να βοηθήσει θα μας το δείξει η καθημερινότητα. Δεν μπορούμε να πούμε σε μια μέρα ότι ήρθε σε τοπ κατάσταση, η ίσια η καθημερινότητα θα μας δείξει πότε θα είναι έτοιμος".

Για το αν υπολογίζεται κανονικά ή υπάρχει θέμα με την διοίκηση: " Για μένα υπολογίζεται όπως και οι υπόλοιποι παίκτες".

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ