ΙΤΑΛΙΑ

Πέτκοβιτς: "Ο στόχος είναι τριπλός"

Πέτκοβιτς: "Ο στόχος είναι τριπλός"

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του κυπέλλου Ιταλίας πως ο στόχος είναι τριπλός, ενώ τόνισε πως αξίζει στη Λάτσιο να κατακτήσει το τρόπαιο.

Μπορεί το μεγάλο γεγονός της ημέρας να είναι ο τελικός του Champions League, όμως, στη Ρώμη προετοιμάζονται για ένα επίσης πολύ σημαντικό γεγονός.

Ο λόγος για τον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Σέρβος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε πως η ομάδα του αξίζει το τρόπαιο και εξήρε τους παίκτες του για τη φετινή τους χρονιά: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την προετοιμασία που κάναμε στο προπονητικό κέντρο στη Νόρτσια. Αυτό το ομαδικό πνεύμα θα μας βοηθήσει να πάρουμε το παιχνίδι αύριο. Το κύπελλο αξίζει πολύ. Δεν είναι εύκολο να κατακτάς ένα τρόπαιο και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε φτάσει στον τελικό. Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε περισσότερα φέτος, αλλά η κατάκτηση του κυπέλλου θα είναι κάτι φοβερό.

Είμαι πολύ περήφανος που οδηγώ αυτά τα παιδιά, τα οποία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην Ιταλία και την Ευρώπη. Αξίζουν την επιτυχία. Το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο γνωρίζοντας πως είμαστε δυνατοί και έχουμε ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε".

Ο νικητής του τελικού θα βγει παράλληλα και στο Europa League. Επ' αυτού ο Πέτκοβιτς σχολίασε: "Αυτό το παιχνίδι έχει τριπλό στόχο. Πρέπει να προκριθούμε στην Ευρώπη, να πάρουμε το ντέρμπι και το τρόπαιο. Είναι πολύ σημαντικό να μη σκεφτόμαστε τίποτα,να σκεφτόμαστε μόνο θετικά και να πάρουμε το παιχνίδι. Τι φοβάμαι από τη Ρόμα; Είναι άσχημη λέξη το "φοβάμαι", καθώς σε αυτό το άθλημα δεν πρέπει να νιώθεις φόβο. Φυσικά και υπήρχε κάποια ένταση στις προπονήσεις, αλλά αυτό είναι λογικό".

Τέλος, μπορεί αρκετές μεγάλες ιταλικές ομάδες να αλλάζουν προπονητή, όμως, ο Πέτκοβιτς δεν έδειξε να φοβάται για τη δουλειά του σε περίπτωση απώλειας του τελικού: "Δε νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα επηρεάσει το μέλλον μου. Θα γίνει μία αποτίμηση στο τέλος της σεζόν και υπάρχει μία ευκαιρία να γραφτούμε στην ιστορία".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ