ΤΖΑΝΛΟΥΚΑ ΒΙΑΛΙ

Πέθανε ο Τζανλούκα Βιάλι

Gianluca Vialli, head of the Italian team delegation checks the field ahead of the Euro 2020 soccer championship group A match between Italy and Turkey at the Olympic stadium in Rome, Friday, June 11, 2021. (Alberto Lingria/Pool Photo via AP)
Gianluca Vialli, head of the Italian team delegation checks the field ahead of the Euro 2020 soccer championship group A match between Italy and Turkey at the Olympic stadium in Rome, Friday, June 11, 2021. (Alberto Lingria/Pool Photo via AP) © 2021 ALBERTO LINGRIA / AP IMAGES

Ο Τζανλούκα Βιάλι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, καθώς "νικήθηκε" από τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Τζανλούκα Βιάλι πέθανε σε ηλικία 58 ετών προκαλώντας θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου έδωσε μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας τα τελευταία πέντε χρόνια η οποία τον κατέβαλε. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο, όπου νοσηλευόταν σε ειδική κλινική.

Ο Βιάλι ήταν μέχρι πρότινος βοηθός στην εθνική Ιταλίας από την οποία αποχώρησε για να εισαχθεί σε κλινική του Λονδίνου: "Στο φινάλε μίας μακράς και δύσκολης "διαπραγμάτευσης" με την υπέροχη ομάδα των ογκολόγων μου, αποφάσισα να διακόψω, ελπίζω προσωρινά, τις νυν και τις μέλλουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου.

Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσω όλες την ψυχική και σωματική ενέργεια για να βοηθήσω το σώμα μου να ξεπεράσει αυτή τη φάση της αρρώστιας, ώστε να είμαι σε θέση σύντομα να αντιμετωπίσω νέες περιπέτειες και να τις μοιραστώ μαζί σας",

Ο Βιάλι αγωνιζόταν ως επιθετικός και έγραψε ιστορία το 1991 όταν κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Σαμπντόρια, με συμπαίκτη τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Την επόμενη σεζόν οι δυο τους οδήγησαν την ομάδα της Γένοβας στον τελικό του Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, αλλά η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 στην παράταση με το φάουλ του Κούμαν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βιάλι και Μαντσίνι επέστρεψαν στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του Euro 2020 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου με την εθνική Ιταλίας, σε μια συγκινητική στιγμή για τον Βιάλι, που ήδη έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Μετά την Σαμπντόρια, ο Βιάλι έπαιξε στη Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε τα πάντα: πρωτάθλημα και Κύπελλο το 1995, το UEFA το 1993 και το Champions League το 1996.

Τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν η Τσέλσι, με την οποία κατέκτησε το 1998 το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Κυπελλούχων στον διπλό ρόλο του παίκτη-προπονητή.

TAGS ΤΖΑΝΛΟΥΚΑ ΒΙΑΛΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΣΕΛΣΙ ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ