ΙΤΑΛΙΑ

Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς
24MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 χρόνων, μετά από χρόνια μάχη με τη λευχαιμία.

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ένας από τους διασημότερους και πλέον επιτυχημένους εκπροσώπους του σερβικού ποδοσφαίρου τόσο ως παίκτης ως και ως προπονητής, πέθανε την Παρασκευή (16/12) στο νοσοκομείο της Ρώμης σε ηλικία 53 ετών μετά από άνιση μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τη λευχαιμία.

"Η σύζυγός του Αριάνα, με τα παιδιά τους Βικτόρια, Βιργκίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή του Βιολάντε, η μητέρα Βικιόριζα και ο αδερφός του, Ντράζεν, γνωστοποιούν με θλίψη τον άδικο και πρόωρο θάνατο του υποδειγματικού συζύγου πατέρα, γιου και αδερφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ένας μοναδικός επαγγελματίας και άνθρωπος, διαθέσιμος και καλός με όλους. Πολέμησε θαραλλέα απέναντι σε μία φρικτή ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τον παρακολουθούσαν αυτά τα χρόνια, με αγάπη και σεβασμό, ιδιαίτερα την γιατρό Φραντσέσκα Μπονιφάτσι, τον γιατρό Αντόνιο Κούρτι, τον καθηγητή Αλεσάντρο Ραμπάλντι και τον γιατρό Λούκα Μαρκέτι.

Ο Σίνισα θα παραμείνει για πάντα μαζί μας. Ζωντανός με όλη την αγάπη που μας έχει χαρίσει", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του.

Ο Σέρβος τεχνικός άρχισε την προπονητική καριέρα του το 2006 ως βοηθός προπονητής του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Ίντερ όπου έμεινε για μία διετία ενώ στη συνέχεια εργάστηκε κατά σειρά σε Μπολόνια, Κατάνια, Φιορεντίνα, εθνική Σερβίας, Σαμπντόρια, Μίλαν, Τορίνο και Μπολόνια, που αποτέλεσε τον τελευταίο προπονητικό σταθμό της καριέρας του.

Λαμπρό παλμαρέ για ένα αστέρι που έσβησε νωρίς

Πέρα φυσικά από την παρουσία του στους πάγκους, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είχε να επιδείξει ένα απίστευτα λαμπρό βιογραφικό ως ποδοσφαιριστής αφού μετά από τα πρώτα βήματα που έκανε στην Γιουγκοσλαβία με τις φανέλες των Μπορόβο, Βοϊβοντίνα και Ερυθρού Αστέρα, από το 1992 μέχρι το 2006 είχε μία σπουδαία καριέρα σε Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο και Ίντερ.

Συνολικά, πήρε μέρος σε 315 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας σκοράροντας 38 γκολ (αν και αμυντικός μέσος είχε έφεση στο γκολ, όντας μάλιστα σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ με το φαρμακερό αριστερό του πόδι) ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα 12 χρόνια που έπαιξε στην Serie A πανηγύρισε συνολικά 11 τίτλους, 7 με την Λάτσιο και 4 με την Ίντερ.

Αποδεδειγμένα υπήρξε μαχητής των πάγκων και της ζωής. Τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε πως δίνει για δεύτερη φορά μάχη με τη λευχαιμία, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια (στις 13 Ιουλίου 2019 ανακοίνωσε δημόσια το πρόβλημα της υγείας του μέσω συνέντευξης Τύπου), με τον Σέρβο να προβαίνει σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στο πλαίσιο της θεραπείας του αλλά να μην καταφέρει να κερδίσει τη δυσκολότερη και πλέον άνιση μάχη της ζωής του.

"Δυστυχώς αυτές οι ασθένειες είναι ύπουλες και μπάσταρδες και από τις τελευταίες αναλύσεις υπήρχαν ανησυχητικές ειδοποιήσεις που υποδηλώνουν πως η λευχαιμία μπορεί να εμφανιστεί ξανά", είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2022 μέσα από έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με τον Μιχαΐλοβιτς να μένει στον πάγκο της Μπολόνια μέχρι και πριν από τρεις μήνες οπότε και απολύθηκε.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ