ΒΕΛΓΙΟ

Πέθανε ο Μιγκέλ Βαν Ντάμε

Πέθανε ο Μιγκέλ Βαν Ντάμε
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ STICHTING ME TO YOU ΣΤΟ YOUTUBE

Ο γκολκίπερ της Σερκλ Μπριζ, Μιγκέλ Βαν Ντάμε, έχασε τη σκληρή μάχη που έδινε από το 2016 με τη λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών. Συγκλονιστικό το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της συζύγου και μητέρα της ενός έτους κόρης του.

Από το 2016 και μετά όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με λευχαιμία ο Μιγκέλ Βαν Ντάμε είχε αφήσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες με τη φανέλα της Σερκλ Μπριζ αφού είχε άλλον σημαντικότερο να κερδίσει. Αυτόν της ζωής, με τον Βέλγο γκολκίπερ να αποδεικνύεται πραγματικός μαχητής αφού πάλεψε σκληρά και ασταμάτητα για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Μετά από ιδιαίτερα εξαντλητικούς κύκλους χημειοθεραπειών που έκανε η αρρώστια υποχωρούσε, δεν ήταν όμως διατεθειμένη να εξαφανιστεί διά παντός, με την πέμπτη άγρια επίθεσή της εις βάρος του οργανισμού του να είναι και η τελευταία αφού δεν μπόρεσε να την απωθήσει αποτελεσματικά τούτη τη φορά.

Έτσι, τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 28 ετών, με το θάνατό του να βυθίζει σε πένθος το βελγικό ποδόσφαιρο αλλά πάνω από όλα τους δικούς του ανθρώπους.

Αυτή είναι η σύζυγός του, Κιάνα Ντομπελάερε, που έναν χρόνο πριν (Μάιος 2021) υποδέχτηκε στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον Βαν Ντάμε, την Καμίλ, με την σύντροφο του ποδοσφαιριστή (οι δυο τους ήταν παντρεμένοι από το 2018) να τον αποχαιρετάει το πρωί της Τρίτης με έναν σπαρακτικό και συνάμα υπέροχο μήνυμα:

"Ο πιο αγαπημένος μας άνθρωπος, ο μπαμπάς, έφυγε για τον τελευταίο του αγώνα απόψε, έναν αγώνα που δεν μπορεί πια να κερδηθεί. Μας άφησες, αλλά το έκανες ξανά με τον τρόπο σου... πολύ δυνατά. Πολέμησες σαν λιοντάρι."

"Είμαστε τόσο ευγνώμονες για το ποιος ήσουν. Παράδειγμα για πολλούς. Με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι δεν ισχύει η φράση "τα παρατάω". Ακόμα κι αν υπήρχε μόνο αυτή η μικρή αναλαμπή επιτυχίας, πάντα το ξεπερνούσες.

"Ξεκουράσου τώρα μωρό μου, έχεις περισσότερα από όσα κέρδισες. Τώρα είσαι απαλλαγμένος από κάθε πόνο. Σε αγαπάμε πολύ. Μια μεγάλη αγκαλιά από τα δύο κορίτσια σου", έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, λόγια με τα οποία συνόδευσε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, όπου φαίνεται να κρατάει το χέρι του αγαπημένου της.

TAGS ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ