ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Γιώργος Δαρίβας

Ο Γιώργος Δαρίβας στη φιέστα του Ολυμπιακού το 2017
Ο Γιώργος Δαρίβας στη φιέστα του Ολυμπιακού το 2017 KLODIAN LATO / EUROKINISSI SPORTS

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 97 χρόνων άφησε τη Δευτέρα (15/1) ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρύλος του Ολυμπιακού, Γιώργος Δαρίβας.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρύλος των ερυθρολεύκων, Γιώργος Δαρίβας. έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 χρόνων.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα τελευταία χρόνια της κατοχής από τη Νίκη Πλάκας.

Στον Ολυμπιακό πήγε το 1946, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1958. Η Δόξα Πειραιά ήταν ο επόμενος σταθμός και ο τελευταίος της καριέρας, όπου έπειτα από έναν χρόνο, το 1959, κρέμασε τα παπούτσια.

Αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας 16 φορές και σημείωσε τέσσερα γκολ την τετραετία 1951-1955, ενώ μετά από έναν αγώνα της Ελλάδας με τη Τουρκία τού κόλλησαν το παρατσούκλι "Λορέντζο".

Αφού αποσύρθηκε από τη δράση, συνέχισε να δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, ενώ εργάστηκε κι ως υπηρεσιακός τεχνικός στην πρώτη ομάδα το 1971 και το 1975. Διετέλεσε επίσης, πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Να σημειωθεί πως βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία αρκετών συλλόγων, όπως στους Κάδμο Θηβών και Εθνικό Αστέρα, τους οποίους και οδήγησε για πρώτη φορά από το τοπικό στη Β’ Εθνική το 1962-63 και 1964-65 αντίστοιχα.

Την περίοδο 1980-81 οδήγησε τον Παναιγιάλειο μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Επίσης, εργάστηκε μεταξύ άλλων στους Φωστήρα, Βύζαντα Μεγάρων, Α.Ο. Χαλκίδα, Ηλυσιακό, Ατρόμητο Αθηνών, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Α.Ο. Τρίκαλα κ.α.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την απώλεια του θρύλου του

Λίγο μετά από την άσχημη είδηση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του εμβληματικού Γιώργου Δαρίβα, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για έναν καλλιτέχνη της μπάλας και μία σπουδαία προσωπικότητα.

"Η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί για την απώλεια του εμβληματικού Γιώργου Δαρίβα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.

Μια σπουδαία προσωπικότητα, ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος τίμησε την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα και ταύτισε τη ζωή του με τον Ολυμπιακό Σύνδέσμο Φιλάθλων Πειραιώς. Ένας καλλιτέχνης της μπάλας, ένας μοναδικός άνθρωπος, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1926, σχεδόν μαζί με τον Ολυμπιακό, και μέχρι το τέλος της ζωής του έδινε το παρών στα φιλικά παιχνίδια των βετεράνων της ομάδας. Ένας επιθετικός μπροστά από την εποχή του, μέλος της θρυλικής ομάδας του ’50 που είχε σαρώσει τα Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα στην Ελλάδα.

Έμελλε να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό στις 21 Ιουλίου 1946, αγωνιζόμενος κυρίως δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ξεχώριζε για την ταχύτητα και τη ντρίμπλα του, γι’ αυτό και λατρεύτηκε από τον κόσμο και έγινε αναπόσπαστο μέλος της ομάδας – Θρύλος, η οποία κατέκτησε οκτώ Πρωταθλήματα (1948, ’51, ’52’, ’54, ’55, ’56, ’57, ’58) και έξι Κύπελλα (1951, ’52, ’53, ’54, ’57, ’58). Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ το 1951 και δεύτερος το 1949 και το 1953, ενώ σημείωσε γκολ σε πέντε τελικούς Κυπέλλου. Πρόσφερε στον Ολυμπιακό και από το πόστο του προπονητή, παίρνοντας το Κύπελλο το 1971 και το 1975, ενώ βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας στο νικητήριο Πρωτάθλημα του 1975, από ένα σημείο και μετά στον β’ γύρο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποτίει φόρο τιμής στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων της ομάδας, μιας σπουδαίας μορφής της «ερυθρόλευκης» Ιστορίας, μιας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ψυχής, το αποτύπωμα της οποίας θα μένει βαθύ στην Ιστορία του Συλλόγου και στις ψυχές όλων των Ολυμπιακών.

Γιώργο Δαρίβα, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες", ανέφερε η ανακοίνωση των ερυθρολεύκων.

Συλλυπητήρια από την ερυθρύλευκη ΚΑΕ

Ως ημέρα θλίψης για όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια χαρακτήρισε η ΚΑΕ Ολυμπιακός το θάνατο του Γιώργου Δαρίβα την Δευτέρα.

"Ημέρα θλίψης η σημερινή για τον σύλλογο του Ολυμπιακού, καθώς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Θρύλος των "ερυθρολεύκων", Γιώργος Δαρίβας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 χρόνων.

Άπαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι...", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ