ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πέθανε ο Χορστ Έκελ, τελευταίο εν ζωή μέλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας του 1954

Φωτογραφία από ματς της εθνικής Γερμανίας απέναντι στην Σουηδία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958
Φωτογραφία από ματς της εθνικής Γερμανίας απέναντι στην Σουηδία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958 AP IMAGES

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο Χορστ Έκελ, ένας από τους ήρωες της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1954 όπου επιβλήθηκαν της πανίσχυρης Ουγγαρίας και συνέβαλαν στο "θαύμα της Βέρνης".

Ο Χορστ Έκελ, το τελευταίο εν ζωή μέλος της εθνικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954, επιτυγχάνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου απέναντι στην Ουγγαρία, δεν είναι πλέον στη ζωή.

Όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, με τον εκλιπόντα (αγωνιζόταν ως μέσος) να είναι μαζί με τον Φριτζ Βάλτερ οι δύο μοναδικοί παίκτες που είχαν αγωνιστεί και στα έξι παιχνίδια της "Μάνσαφτ" στην τελική φάση της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στην Ελβετία.

Ο θρυλικός Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής, Χορστ Έκελ, σε εκδήλωση του 2015 μαζί με μεγάλες προσωπικότητες του γερμανικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και ο Ότο Ρεχάγκελ | 23 Οκτωβρίου 2015
Ο θρυλικός Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής, Χορστ Έκελ, σε εκδήλωση του 2015 μαζί με μεγάλες προσωπικότητες του γερμανικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και ο Ότο Ρεχάγκελ | 23 Οκτωβρίου 2015 @2015 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Στον τελικό απέναντι στην Ουγγαρία (η Δυτική Γερμανία βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο 10λεπτο αλλά επιβλήθηκε με 3-2, απέναντι σε μία εκπληκτική ομάδα από την οποία είχε συντριβεί με 8-3 στη φάση των ομίλων) ο Έκελ ήταν ο νεαρότερος Γερμανός ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο ενώ είχε ειδική αποστολή από τον προπονητή του να περιορίσει τον μαέστρο των Μαγυάρων, Νάντορ Χιντεγκούτι.

Ο Εκελ φόρεσε συνολικά 32 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας ενώ σε συλλογικό επίπεδο σκόραρε 64 γκολ σε 213 αγώνες με την Καϊζερσλάουτερν , κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (1951 και 1953) και παίρνοντας δύο φορές την δεύτερη θέση (1954 και 1955).

Όταν σταμάτησε την καριέρα του, ανέπτυξε εθελοντική δράση σε αρκετούς κοινωνικούς τομείς ενώ τον Οκτώβριο του 2017 ίδρυσε μαζί με την κόρη του, Ντάγκμαρ, το ίδρυμα "Χορστ Έκελ" για να στηρίξει εκπαιδευτικά πρότζεκτ που συνδέονται με τον αθλητισμό και δράσεις για ηλικιωμένους ανθρώπους.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ