ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Πετάξτε την Ρόμα εκτός Ευρώπης!!"

"Πετάξτε την Ρόμα εκτός Ευρώπης!!"
ατυνομία

Να αποβληθεί για ένα μεγάλο διάστημα από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ζήτησε ο αρχηγός της Αγγλικής αστυνομίας Ντέιβ ΜακΛούκι.

Η βία στην Ιταλία δεν λέει να σταματήσει μετά τα σοβαρά επεισόδια στο πρωτάθλημα και τον νεκρό αστυνομικό, ήρθε τον Απρίλιο και ο τραυματισμός δεκαοκτώ οπαδών μετά από συμπλοκές έξω απ' το στάδιο Ολίμπικο να συνεχίσει την άσχημη κατάσταση που βιώνει το Ιταλικό ποδόσφαιρο.
Εχθές πάλι είχαμε επεισόδια με πέντε οπαδούς της Γιουνάιτεντ να τραυματίζονται στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τους μανιασμένους φίλους της Ρόμα. Η βια απασχολεί της Ιταλικές αρχές και ήδη έχουν πάρει κάποια μέτρα για την καταστολή της, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα. Ο αρχηγός της Αγγλικής αστυνομίας έκανε δηλώσεις για το θέμα προτρέποντας την UEFA να αποβάλει την Ρόμα από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

“Είναι πλέων φανερό σε όλους το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιταλία όσο αφορά το ποδόσφαιρο και την βία, πιστεύω λοιπόν ότι στο πλαίσιο εξυγίανσης της κατάστασης η Ρόμα θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από κάθε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η αστυνομία είναι για να προσέχει τους φιλοξενούμενους οπαδούς και όχι για να φροντίζει μην συμβούν τίποτε επεισόδιά από μεριάς γηπεδούχων”.


Ο Ντέιβ ΜακΛούκι εκφράζει επίσης την ανησυχία του για τον τρόπο που αντιδρά η Ιταλική αστυνομία και τον τρόπο που επιβάλει την τάξη στους οπαδούς στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, μην ξεχνάμε ότι το στάδιο Ολίμπικο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009, οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν αλλάξει πολλά.

Μετά το τραγικό συμβάν του Χέιζελ η Αγγλία είχε ζητήσει τον πενταετή αποκλεισμό της από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας βοήθησε στο πρόβλημα του χουλιγκανισμού που μάστιζε την χώρα.

“Δυστυχώς είμαστε ειδικοί στα θέματα βίας, και αυτό γιατί έπρεπε να γίνουμε”, ξεκίνησε ο ΜακΛούκι .

“Έχουμε πλέων σωστή εξειδίκευση στα θέματα βίας και έτσι αν μας ζητηθεί από την Ιταλική αστυνομία να βοηθήσουμε θα το κάνουμε με μεγάλη μας χαρά. Στο τέλος την ημέρας απέτυχαν να επιβάλουν την τάξη στους χούλιγκαν κάτι που συμβαίνει ξανά και ξανά το τελευταίο διάστημα”.


“Εδώ στην Αγγλία έχουμε εφαρμόσει ένα σύστημα καταγραφής των χούλίγκαν και σε κάθε παιχνίδι που δίνει ομάδα μας εκτός της χώρας τους απαγορεύουμε να μετακινούνται. Πρέπει να γίνουν πιο δυναμικοί στην Ιταλία και να έχουν μέτρα πριν την βία για την βία. Όταν ταξιδεύει κάποιος για να δει ένα παιχνίδι δεν περιμένει να του επιτεθούν και δυστυχώς αυτό έχει γίνει πλέων κανόνας”.

“Πριν λίγες εβδομάδες όταν ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν οπαδό καταλάθος επικράτησε πανικός στους δρόμους, σαν να έλεγαν οι χούλιγκαν ότι ποιοι είστε εσείς που σκοτώνεται έναν από εμάς, εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι θέλουμε. Πέρασαν αρκετές μέρες αν δεν κάνω λάθος μέχρι να καταφέρει η αστυνομία να επιβάλει την τάξη στην πόλη, πραγματικά είναι απαράδεκτο. Δεν φταίνε οι αρχές της Ρώμης γι' αυτό αλλά όλο το Ιταλικό σύστημα καταστολής της βίας, και αν δεν γίνει κάτι άμεσα τότε θα θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς ακόμα”.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ